אוכל
צילום׃ none

מקלובה עם בורגול ושוקי עוף צלויות

תבשיל ערבי מסורתי עם מגוון ירקות, עם בורגול במקום אורז ושוקי עוף צלויות

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 563 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לשוקי העוף:

4 שוקי עוף (החלק התחתון של הירך בלבד)

חצי כפית מלח

כפית פפריקה

פלפל שאטה לפי הטעם

מעט כורכום

מעט קינמון טחון

חצי כפית אורגנו יבש

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

4 כפות רוטב סויה

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

חצי כפית שום טחון

למקלובה:

חצי חציל, חתוך לעגולים בעובי 1 ס"מ

2 כפות מלח

חצי בטטה, קלופה וחתוכה לעגולים בעובי 1 ס"מ

חצאי פלפלים בשני צבעים, חתוכים לרצועות של 1.5 ס"מ

שמן צמחי לטיגון

בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס בורגול

כף שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

כפית חוואיג' למרק

מעט כורכום

מעט קינמון

2 כפות שמן זית

חצי כפית בהרט

2 כוסות ציר עוף

לקישוט:

חופן של פטרוזיליה, קצוצה בינוני

חופן של שקדים, מטוגנים קלות עם שמן

אופן ההכנה:

1 המקלובה: זורים מלח על החצילים ומניחים בצד כדי שיגירו את המים, מנגבים טוב ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הבטטה והפלפלים עד להזהבה.

2 מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב. שמים בקערה את הבורגול, הבצל המטוגן, כל התבלינים והשמן זית, מערבבים ביחד.

3 מסדרים את הירקות המטוגנים בתחתית סיר, מעל זה שמים את תערובת הבורגול עם התבלינים. מוסיפים את ציר העוף, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.

4 שוקי העוף: מניחים את העוף עם התבלינים בסיר. מערבבים טוב ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות.

5 אחרי שהמקלובה מוכנה, הופכים את הסיר בצלחת הגשה, מקשטים מלמעלה עם פטרוזיליה ושקדים. מגישים את השוקיים ליד.

* אפשר להשתמש בירקות אחרים למקלובה כמו: גזר, אפונה, תירס, דלורית, תפוחי אדמה או כרובית. אפשר להחליף את הבורגול באורז יסמין (או בשילוב של שניהם) – רק קחו בחשבון שזמן הבישול של האורז הוא ארוך יותר.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!