קיטשרי בתוספת ביצה עלומה וגבינות עזים
לפעמים, הקסם נמצא במנות הפשוטות ביותר: קיצ'רי חם וטעים עם עדשים אדומות, אורז והרבה בהרט, בצל שוום, לצד ביצה עלומה שמשכשכת בגבינות עזים מומסות. היכונו לכיף ביתי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 בצל פרוס לטבעות
2 שיני שום פרוסות
כוס עדשים אדומות שהושרו מראש
כוס אורז
מלח
כף רסק עגבניות
1/2 2 כוסות מים חמים
כפית פפריקה
בצל שלם
3 ראשי שום
3 כפיות בהרט
כפית כורכום
מלח
גבינת עזים
ביצה
אופן ההכנה:
1 הקיצ'רי: בסיר מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים עדשים אדומות, אורז, מלח ורסק עגבניות. מוסיפים את המים החמים והפפריקה. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז והעדשים מתחילים להתרכך.
2 במקביל מטגנים את הבצל השלם ואת ראשי השום. תוך כדי טיגון ואחרי ההזהבה, מוסיפים בהרט, כורכום ומלח. כשהאורז מוכן, שופכים אליו את כל הבהרט המתובל ומערבבים.
3 הביצה העלומה: בסיר נמוך ממסים את גבינות העזים עד שהן מגיעות למצב נוזלי. מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את הביצה בזהירות. מכסים מדי פעם במכסה כדי שהצהוב יישאר. ברגע שהחלבון מתמזג עם הגבינה והם הופכים למקשה אחת - מורידים מהאש. מצננים מספר שניות ומוציאים בזהירות עם כף מחוררת.
4 ההגשה: מעבירים את הביצה לצלחת שנראית כמו ביצת עין. פוצעים את הביצה והחלבון כך שהחלמון ייזל על הגבינה. מסדרים את הקיצ'רי בקערה ומסדרים מסביב שיני שום מהסיר.