פסטה עם פטריות וחזה אווז
פסטה קלילה להכנה שהיא גם מנה עשירה, מפנקת ומרשימה עם מניפת חזה אווז ותערובת נהדרת של פטריות, בצל, זוקיני ותרד. מתאימה בול לימים שאין לכם כוח לעבוד קשה, אבל אתם מרגישים שמגיע לכם משהו טוב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
חצי חבילת פסטה פוזילי (או פסטה קצרה אחרת)
1 נתח (300 גרם בערך) חזה אווז טרי
1 סלסילה פטריות שמפיניון
1 סלסילה פטריות פורטבלו
1 בצל לבן, חתוך לפרוסות דקות
3 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 חבילת מיני זוקיני, חתוכים גס
חופן עלי בייבי תרד
עלים מ-10 גבעולי תימין, זעתר ו/או אורגנו
מלח גס ופלפל שחור גרוס
קורט שבבי צ'ילי יבש
שליש כוס יין לבן
להגשה:
שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2 מטגנים את חזה האווז במחבת גדולה ללא שמן על צידו השומני עד שהוא מפריש כמות יפה מן השומן, בערך 7 דקות. הופכים אותו לצידו השני לכ-5 דקות (עד למידת העשייה הרצויה). מוציאים לתבנית.
3 מקפיצים באותו המחבת עם שומן האווז הנותר את הפטריות, הבצל והשום על אש חזקה 3-4 דקות עד שהתרככו. חותכים שכבה דקה מהשומן של האווז המטוגן, קוצצים דק דק ומכניסים למחבת.
4 מוציאים את הפטריות והבצל לאותה תבנית של חזה האווז ומכניסים למחבת את הזוקיני והתרד. אם צריך, מוסיפים עוד משומן האווז. לאחר כ-5-7 דקות הקפצה על אש חזקה מוציאים את הזוקיני והתרד ומצרפים לשאר הירקות וחזה האווז.
5 מתבלים את הירקות בעלי התימין, הזעתר והאורגנו, וגם בפלפל שחור גרוס ומלח גס. מחזירים את כל הירקות המוקפצים למחבת לערבוב ללא חזה האווז עם כל התבלינים. מפזרים מעט גרגירי צ'ילי ומוסיפים את היין הלבן. מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם מעט.
6 פורסים את חזה האווז כמו מניפה.
7 מניחים את הפסטה על כלי ההגשה ועליה את תערובת הירקות. מניחים למעלה את חזה האווז הפרוס. חזה האווז יכול להיות עשוי היטב, מדיום או נא לפי הטעם. יוצקים מעט מהרוטב שנשאר על חזה האווז ומוסיפים שמן זית ופרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
למתכונים פסטה ורטבים נוספים היכנסו לאתר בישולים