צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
פיש אנד צ'יפס
הקלאסיקה הבריטית עם קיק של תיבול מפתיע שצובע הכל בצבעים ובטעמים של ים תיכון
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 16/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג טרי (עדיף לוקוס, אפשר גם אינטיאס) חתוך ל-7 רצועות ברוחב כ-5 ס"מ
לבלילה:
בקבוק סודה
כפית אבקת אפייה
150 גרם קמח
חצי כפית כורכום
כפית מלח
כף כוסברה יבשה
חצי כפית כמון
7 קוביות קרח
לצ'יפס:
1 תפוח אדמה פרוס לפרוסות דקות
למיונז:
2 חלמונים
כפית חרדל
2 פילטים של אנשובי
כף צלפים
כוס שמן זרעי ענבים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המצרכים לבלילה עם קרח, כדי שהבלילה תהיה קרה מאוד.
2 מחממים סיר עמוק עם שמן. טובלים את הדג ואת הצ'יפס בבלילה, מטגנים ומוציאים למסננת.
3 בכוס של בלנדר מוט טוחנים 2 חלמונים, חרדל ומלח תוך כדי זילוף שמן זרעי ענבים. אחרי שמקבלים מרקם של מיונז מוסיפים אנשובי, צלפים ופלפל שחור.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.