אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קציצות ברוטב וסלט ירוק

מה שטוב לג'ואי מ"חברים" טוב גם לנו: כריך קציצות מבשר אנטרקוט שבושלו ברוטב עגבניות סמיך ופיקנטי והכל לצד סלט ירוק עם תרד ואספרגוס שמתפצח בפה לעונג אמיתי

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 11/03/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

בצל קצוץ

שמן

שום קצוץ

צ'ילי טרי חתוך

7 עגבניות טריות מרוסקות

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

כף סוכר

לקציצות:

לחם/לחמניה ישנים

1/2 קילו אנטרקוט

בצל קצוץ

מעט קינמון

מלח

פלפל

צ'ילי אדום טרי קצוץ

ביצה

לסלט הירוק:

עלי תרד עדינים

אספרגוס

ארטישוק ירושלמי

עלי פטרוזיליה

נבטים קטנים

פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות

שומר טרי פרוס דק

פלפל צ'ילי אדום חתוך דק

שמן זית

מלח

מיץ לימון

להגשה:עלי תרד עדינים אספרגוס ארטישוק ירושלמי על

לחמניית המבורגר

אופן ההכנה:

1 הרוטב: סיר מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים שמן, שום וצ׳ילי. לאחר הטיגון מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים 15 דקות. מוסיפים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור וכף סוכר . מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומשנה את צבע העגבניות לאדום-כתמתם.

2 הקציצות: מפוררים את שאריות הלחם או הלחמניה ומרטיבים במעט מים. בקערה מערבבים את כל המרכיבים היטב. צרים קציצות מהתערובת וזורקים לרוטב. מניחים להן להתבשל בנחת.

3 הסלט הירוק: חולטים את התרד במשך דקה במים רותחים. מקלפים את האספרגוס וחולטים במים רותחים עד שהוא משנה את צבעו. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקיקות וחולטים עד לריכוך. מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.