צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף
דג מטוגן ברוטב שרמולה
בשר פורל עדין ועסיסי, רוטב עוצמתי וקצת חמיצות – לא סתם המנה הזאת הפכה לקבועה בבית של משפחת קספרס
גל קספרס | מאסטר שף
| פורסם 04/09/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג פורל שלם, חתוך לסטייקים (כולל הראש והזנב)
מלח
קמח
1 ליטר שמן
לרוטב שרמולה:
3 שיני שום
כף פפריקה אדומה חריפה
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כף כמון
מיץ מלימון אחד
חצי כוס עלי כוסברה
מלח
פלפל שחור
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 ממליחים את הדג ומקמחים מכל הכיוונים. מניחים בצד, ובינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
2 הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למכל המיקסר הידני וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
3 כשהשמן חם (בערך 170 מעלות) מטגנים את הדג עד להזהבה אחידה. מוציאים לנייר סופג וממליחים מיד במלח דק.
4 מסדרים על צלחת מאורכת את חתיכות הדג כך שירכיבו שוב את צורת הדג המקורי.
5 מזלפים על הדג מהרוטב, ומגישים מיד.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.