אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

חריימה לוקוס עם פול ירוק

כבר חודשים שאתם מתלבטים איך לשדרג את החריימה שירשתם מאמא, שירשה אותו מסבתא וכך הלאה עד סוף הדורות? קודם כל נסו להכין אותו מלוקוס, ואז הוסיפו לו פול ירוק, אפילו משקית קפואה, ותראו איזה כיף

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 26/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו פילה לוקוס (עם העור) 

חצי כוס מיץ לימון

2 כפות שמן קנולה

3 גמבות פרוסות

3 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים

2 עגבניות, פרוסות

6 שיני שום, פרוסות

1 שקית של פול קפוא, מופשר ושטוף

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית כמון

מלח

פלפל שחור

צרור כוסברה (רק העלים)

אופן ההכנה:

1 משרים את פילה הלוקוס לכמה דקות במיץ לימון.

2 מחממים את השמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הגמבה, העגבניות, הגזר והשום עד שהירקות מתרככים.

3 מוסיפים את הפול ומערבבים.

>> לכל מתכוני הפרק האחרון של "מאסטר שף"

4 מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, המלח והפלפל וממלאים את הסיר במים חמים עד לכיסוי.

5 שוטפים את הדג ממיץ הלימון ומניחים בסיר. מבשלים כ-15 דקות.

7 מוסיפים לסיר את הכוסברה, מבשלים עוד כדקה ומגישים.