אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' עם קציצות פלמידה, חצילים ופלפלים קלויים בתיבול אסייתי

מנה שכולה אימפריה ים תיכונית. חוויה מובטחת בכל ביס וביס

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקציצות

300 גרם פילה פלמידה

בצל קצוץ חי

בצל נוסף קצוץ גס, מטוגן עד להזהבה בשמן זית (מוסיף מתיקות לקציצות)

כוס עשבי תיבול מעורבים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)

חצי פלפל ירוק נקי מגרעינים, קצוץ דק

כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בפנים החלה, לטגן קלות ולקצוץ עם סכין)

3 שיני שום כתוש

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

ליים שלם, קלוף מקליפתו הירוקה, קצוץ דק (לחילופין אפשר להשתמש בפלחי חצי לימון קלוף, קצוצים דק וקליפה המגוררת)

כפית סומק

כף גרגרי כוסברה קלויים דקה במחבת יבשה ואז כתושים עם קצת מלח גס

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב עשבי התיבול והליים

שני בצלים קצוצים גס

זר גדול מעורב של עשבי תיבול

4 שיני שום קצוצות גס

מיץ משני לימונים וגם קליפתם המגוררת

מיץ מ-4 ליים (לשמור את הליים הסחוטים בשביל הרוטב)

חצי פלפל חריף נקי מגרעינים, קצוץ דק

2-3 כוסות מים

מלח ופלפל שחור

חומרים נוספים

חציל בלאדי, חתוך לשניים, מרוח בשמן זית, אפוי בחום 200 מעלות במשך 30 דקות, עם הצד החתוך על התבנית

פלפל אדום

2 חלות מלבניות קטנות

חופן עלים טריים (אורוגולה, רוקט, גרגר נחלים וכדומה)

2 ליים קלופים, פרוסים לפרוסות דקות, נקיים מחרצנים

אופן ההכנה:

קציצות

1 קוצצים עם סכין את פילה הפלמידה (קוביות קטנות, בערך 3-5 מ"מ).

2 מערבבים את כל החומרים בידיים.

3 צרים קציצות גדולות מוארכות ומטגנים בשמן חצי עמוק. רק להשחים בעדינות את הקציצות.

4 את הקציצות המטוגנות מכניסים לרוטב עשבי התיבול ומבשלים 10 דקות. אם הנוזלים לא מכסים את הקציצות, הופכים באמצע.

רוטב עשבי התיבול

1 מטגנים שני בצלים עד שנעשים שקופים.

2 מוסיפים את השום, הפלפל החריף ועשבי התיבול הקצוצים ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב.

3 מוסיפים את המים ומיץ הלימון.

4 מבשלים במשך 5 דקות ומכניסים את הקציצות המטוגנות.

הכנות נוספות

1 מוציאים עם כף את בשר החצילים הקלויים, קוצצים גס ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל שחור.

2 קולים את הפלפל, מכניסים למשך כמה דקות לשקית ניילון וקולפים. אפשר להשאיר טיפה קליפה שרופה. חותכים לסרטים צרים ומתבלים בשמן זית.

3 מקטינים את גובה החלה על ידי חיתוך החלק העליון, 2 ס"מ מהקצה והחלק התחתון, 5 ס"מ מהתחתית. מסירים את פנים החלה גם מהתחתית וגם מהחלק העליון, כך שנוצרת "אמבטיה" אשר תכיל את הקציצות ו"גג" עם מקום נוסף למילוי. את פנים החלה שהסרנו ניתן לנצל לטובת הלחם הדרוש לקציצות.

להרכבת המנה

1 בתחתית החלה, מפזרים שכבה נאה של חצילים קלויים.

2 על החצילים, מניחים קציצות בצפיפות.

3 על הקציצות מפזרים את העלים הירוקים וסרטי פלפל קלוי, כך שכך המילוי עובר את גובה תחתית הסנדוויץ'.

4 מטפטפים בנדיבות מרוטב עשבי התיבול על הכול.

5 מסדרים לאורך הסנדוויץ' פרוסות ליים קלוף.

6 מטפטפים מהרוטב גם על כיסוי הסנדוויץ' וסוגרים אותו.

7 עוטפים הדוק בנייר וחותכים עם סכין באמצע הסנדוויץ.

8 מגישים בתאבון. טעים גם קר וגם חם.