צילום׃ נתנאל ישראל
בצל ממולא בבורגול, דובדבנים ואפונה
בצל ממולא הוא שיא העדינות, והוא יודע להחזיק בתוכו טעמים ולהוסיף להם מתיקות
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 21/03/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 בצל למילוי
1 בצל קצוץ
כוס בורגול
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
5 גבעולי נענע
כף סילאן
חצי פלפל חריף
4 שיני שום
חופן דובדבנים קצוצים
חצי כוס אפונה משומרת
לרוטב:
2 כפות סילאן
חצי קופסת רסק עגבניות
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1 חורצים את הבצל לאורך ומרתיחים אותו בסיר עם מים.
2 משרים בורגול במים חמים עד שהוא רך, כ-10 דקות.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה ומניחים שיצטנן.
4 מסננים את הבורגול, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
5 מפרקים את הבצל שבושל במים, ממלאים את העלים ומסדרים בסיר.
6 מערבבים סילאן, מים ורסק עגבניות, ויוצקים בעזרת כפית על הבצלים הממולאים. מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות. בזמן האפייה משקים את הבצלים ברוטב ומסיימים אפייה כשהבצל שחום.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.