פלאוגיג'- אורז עם עוף
גם את האוכל הכי פשוט צריך לדעת להכין כמו שצריך: קבלו מתכון לאורז שמתבשל טוב טוב בציר עוף, ועוף שמיטגן טוב טוב בשמן של הבצל, והכל ביחד מתערבב והופך למנה שהיא כיף גדול
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
5 כרעי עוף, מחולקות לשוק וירך
3 כפות גדושות רסק עגבניות 28%
כף גדושה פפריקה מתוקה ו/או חריפה
2 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות בינוניות
6-8 כפות שמן קנולה
5 - כוסות אורז יסמין / בסמטי, שטוף ומסונן
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1 שמים את העוף, רסק העגבניות והפפריקה בסיר גדול. מכסים במים, בוחשים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים על להבה בינונית (ללא כיסוי) במשך שעה עד לקבלת ציר.
2 מוציאים את העוף מהציר שבושל, ומכניסים את האורז השטוף. משאירים ציר כ 1 ס"מ מעל האורז (אם צריך מוסיפים מעט מים), מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה בערך 17 דקות או עד שהאורז מוכן.
3 מחממים מחבת מעל להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את השמן וקוביות הבצל, ומטגנים בערך 15-20 דקות אגב ערבוב, עד שהוא זהוב ויפה. מוציאים את הבצל מהשמן ומניחים בצד. מטגנים קלות את העוף (במספר סבבים) בשמן של הבצל רק לשם קבלת צבע צרוב ויפה. מוסיפים עוד קצת שמן עם צריך.
4 מוציאים את העוף לצלחת גדולה. כשהאורז מוכן, שופכים את הבצל המטוגן ביחד עם השמן לתוך האורז המוכן, מערבבים טוב טוב ביחד, משפרים טעם עם מלח ופלפל השחור.
5 מסדרים את החלקי עוף המוכנים מעל האורז, סוגרים את הסיר ונותנים להכל לנוח כרבע שעה. מגישים ביחד עם סלט ירקות קצוץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים