אוכל

הסביח הטבעוני של שיר

הגרסה הטבעונית שהכינה שיר אליאס לסביח בפרק "מאסטר שף" של אתמול היא אחת המנות הטבעוניות הכי מגרות שיצא לנו לראות - והכי מהכל אנחנו חמים על קציצות הירק שהיא הכניסה לשם, שהרגישו כמו עיג'ה - רק בלי ביצים

שיר אליאס | מאסטר שף | פורסם 14/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפיתה:

4 פיתות

1 חציל בלאדי

1 זוקיני

3 תפוחי אדמה לבנים

מלח

פלפל שחור

מעט שמן

שמן לטיגון עמוק

1 סלק

טחינה אורגנית

לקציצות:

3 בצלים

צרור פטרוזיליה

2 צ'ילי אדום טרי

קורט כמון 

קורט פפריקה מתוקה

350 גרם קמח חומוס (כשלושת רבעי שקית)

250 גרם קמח תופח 

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.

2 פורסים את החציל והזוקיני וצולים בתנור. מוציאים את פרוסות הזוקיני מהתנור אחרי 5 דקות ומשאירים את החציל ל-10 דקות צלייה נוספות (15 דקות בסך הכל).

3 מרתיחים סיר גדול עם מים. פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים, מעבירים לתבנית תנור, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן ומעבירים לתנור לכמה דקות, עד שהם משחימים.

>> לכל מתכוני הפרק של "מאסטר שף"

4 מכינים את הקציצות: קוצצים דק בצל, פטרוזיליה ופלפל צ'ילי ומערבבים עם התבלינים.

5 מערבבים בקערה קטנה את קמח החומוס והקמח התופח ומוסיפים מעט מים ליצירת בלילה דלילה. שופכים לתערובת הירקות ומערבבים היטב.

6 מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן משחימות. משאירים את סיר השמן על האש.

7 פורסים את הסלק לפרוסות דקות ומטגנים בשמן העמוק עד שהוא משחים מעט. מוציאים לנייר סופג.

8 מרכיבים את המנה: מורחים בפיתות טחינה, מסדרים את כל המרכיבים ומגישים.

כל המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.