הסביח הטבעוני של שיר
הגרסה הטבעונית שהכינה שיר אליאס לסביח בפרק "מאסטר שף" של אתמול היא אחת המנות הטבעוניות הכי מגרות שיצא לנו לראות - והכי מהכל אנחנו חמים על קציצות הירק שהיא הכניסה לשם, שהרגישו כמו עיג'ה - רק בלי ביצים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לפיתה:
4 פיתות
1 חציל בלאדי
1 זוקיני
3 תפוחי אדמה לבנים
מלח
פלפל שחור
מעט שמן
שמן לטיגון עמוק
1 סלק
טחינה אורגנית
לקציצות:
3 בצלים
צרור פטרוזיליה
2 צ'ילי אדום טרי
קורט כמון
קורט פפריקה מתוקה
350 גרם קמח חומוס (כשלושת רבעי שקית)
250 גרם קמח תופח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
2 פורסים את החציל והזוקיני וצולים בתנור. מוציאים את פרוסות הזוקיני מהתנור אחרי 5 דקות ומשאירים את החציל ל-10 דקות צלייה נוספות (15 דקות בסך הכל).
3 מרתיחים סיר גדול עם מים. פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים, מעבירים לתבנית תנור, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן ומעבירים לתנור לכמה דקות, עד שהם משחימים.
>> לכל מתכוני הפרק של "מאסטר שף"
4 מכינים את הקציצות: קוצצים דק בצל, פטרוזיליה ופלפל צ'ילי ומערבבים עם התבלינים.
5 מערבבים בקערה קטנה את קמח החומוס והקמח התופח ומוסיפים מעט מים ליצירת בלילה דלילה. שופכים לתערובת הירקות ומערבבים היטב.
6 מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן משחימות. משאירים את סיר השמן על האש.
7 פורסים את הסלק לפרוסות דקות ומטגנים בשמן העמוק עד שהוא משחים מעט. מוציאים לנייר סופג.
8 מרכיבים את המנה: מורחים בפיתות טחינה, מסדרים את כל המרכיבים ומגישים.
כל המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.