אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק בשר

נזיד בקר מהביל, עשיר בכל טוב ומחמם כל לב

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 10/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר בקר למרק חתוך לפרוסות עבות

3 בצלים: אחד חתוך לרבעים, אחד חתוך לקוביות קטנות ואחד מגורד

3 גבעולים של בצל ירוק: אחד שלם ושניים חתוכים לעיגולים

פלפל אדום: ¼ פלפל בחתיכה ואת היתר בקוביות קטנות

פלפל ירוק חריף (לפי הטעם) חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום

עלי כוסברה (לפי הטעם) חתוכים קטן

15 עגבניות שרי מכל הצבעים חתוכים לרבעים

2 עלי דפנה

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 לציר בשר: מטגנים בקצת שמן זית את רבעי הבצל ורבע הפלפל האדום, עם קצת פלפל חריף, שום, קצת כוסברה וכ-5 עגבניות שרי. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת צבע. מוסיפים מים רותחים, שיכסו את הבשר ועוד קצת, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עד שהבשר כמעט רך.

2 סיר נפרד מחממים קצת שמן זית ומטגנים ומבשלים את כל יתר הירקות על אש נמוכה מאוד לפחות חצי שעה (כדי שכל הירקות יתרככו ויתמזגו בטעמים של עצמם).

3 כשהבשר מוכן, מוציאים מהסיר, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לירקות המבושלים, מערבבים ומבשלים יחד כמה דקות.

4 מסננים את ציר הבשר, ומוסיפים את הנוזלים ואת קוביות הבשר ומוסיפים לתבשיל הירקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עד לריכוך של הבשר.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!