אוכל
תמונת AVI׃ mako

סינטה ניו יורק סטריפ על ממליגה

אם נתח הסינטה הזה לא מושחת מספיק, תוסיפו לזה רוטב שמנת ובייקון ותקבלו מנה מושחתת פי כמה

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300-400 גרם סינטה

לממליגה:

2 כוסות חלב

2 כוסות מים

כוס קמח תירס

50 גרם פרמזן מגוררת

מלח

פלפל

לרוטב הבייקון הלבן:

200 גרם בייקון

50 גרם חמאה

1 בצל

2 שיני שום קצוצות

חצי מיכל שמנת לבישול 15%

ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

1 הממליגה: מרתיחים את המים ביחד עם החלב. מגיעים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים לאט-לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב תמידי בכף עץ ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים מלח ופלפל. אם רואים שהממליגה מתייבשת – מוסיפים מעט חלב. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפרמזן.

2 לרוטב הבייקון: חותכים את הבייקון לחתיכות קטנות, מטגנים 5 דקות בחמאה עד שהוא מקבל קריסיפיות, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את השמנת והרוזמרין. כעבור שתי דקות מוציאים את ענף הרוזמרין ומכבים את האש.

3 הסינטה: צולים את הסטייק במשך 5 דקות מכל צד ומניחים בצד ל-5 דקות.

4 חותכים את הסטייק לפרוסות עבות, מניחים על מצע הממליגה ומזלפים את הרוטב מלמעלה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים