זנב עגל עם חומוס ופלפלים חריפים
התבשיל הבשרי התקבל אצל השופטים ברגשות מעורבים, אבל לגבי דבר אחד לא היה ספק: שנהב כהן יודעת להכין חלה ביתית פשוט מעולה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לחלה:
חצי קילו קמח
כף וחצי שמרים טריים
חצי כף מלח
2 וחצי כפות סוכר
2 כוסות מים
3 כפות שמן
ביצה, להברשה
2 כפות סילאן
שומשום
לתבשיל הזנב:
8 חתיכות זנב עגל (מומלץ קטנות)
8 שיני שום
2 פלפלים אדומים חריפים
שמן
חצי כפית סוכר
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כוסות חומוס, שבושל עד ריכוך
כפית מלח
חצי כף כמון
כף רסק עגבניות (לא חובה)
אופן ההכנה:
חלה:
1 מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים מים ושמן ולשים רבע שעה לפחות. שולחים להתפחה של 45 דקות לפחות (מומלץ להתפיח בתנור שחומם ל-30 מעלות).
2 טורפים יחד את הביצה והסילאן.
3 לאחר ההתפחה קולעים מהבצק צמה ומברישים בביצה מעורבבת בסילאן. מפזרים שומשום ומתפיחים 20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 אופים את החלה עד להשחמה אחידה.
תבשיל זנב וחומוס:
1 מכניסים את הזנב ו-4 משיני השום לסיר לחץ, מכסים במים ומבשלים 40 דקות עד שעה.
2 כשהבשר רך מעבירים את הזנבות לסיר נמוך ורחב ומוסיפים בערך 4 כוסות מהציר שנוצר. מוסיפים את 4 שיני השום נוספות ואת הפלפלים החריפים.
3 מחממים במחבת שמן עם כל התבלינים למעט מלח וכמון. מוסיפים את השמן המתובל לסיר עם הזנב.
4 מוסיפים את החומוס ומבשלים לפחות שעה על אש נמוכה. מוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. אם רוצים להסמיך את הרוטב מוסיפים רסק עגבניות, ואם רוצים לדלל אותו מוסיפים עוד מעט מהציר.
5 מוסיפים את הכמון ומבשלים עוד 5 דקות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.