מוסקה
מאפה קלאסי עם חצילים ובשר טחון, בשדרוג מיוחד של כרובית ופרמזן וטוויסט של שערות קדאיף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (1 מנות):
חציל
בשר טחון
שמן קנולה
1 בצל, קצוץ
שמן זית
מלח ופלפל
ראס אל חנות
כרובית
רבע כוס יין לבן
שערות קדאיף
גבינת פרמזן
לרוטב:
2 עגבניות
רבע פלפל חריף
שן שום
אופן ההכנה:
1 פורסים את החצילים לעובי ס"מ ומטגנים בשמן קנולה להזהבה.
2 במחבת אחרת מטגנים בשמן זית את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הבשר, מלח, פלפל שחור וראס אל חנות, מנמיכים את האש ומערבבים עד שהבשר כמעט מוכן.
3 במחבת אחרת מקפיצים את הכרובית, מוסיפים יין לבן ומבשלים עד שכל היין מתאדה. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
4 הרכבה: מניחים רינג על תבנית אפייה. מסדרים בפנים חציל, ועליו את הבשר והכרובית. חוזרים על הפעולה וסוגרים הכל עם שערות קדאיף וגבינת פרמזן. אופים בחום של 180 מעלות 10-15 דקות.
5 לרוטב: טוחנים בבלנדר את העגבניות, הפלפל והשום, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מסביב למוסקה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!