אוכל
צילום׃ דניאל בר און

סינטה בתיבול קייג'ון עם "ריזוטו" תפו"א ופטריות

מנה מנצחת של סינטה פרוסה מתובלת בתבליני קייג'ון לצד ריזוטו מופלא

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.7 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסטייק קייג'ין:

200 גרם סינטה

כפית פלפל לבן

כפית פלפל שחור

כפית פלפל צ'ילי

1/2 כפית תימין

1/2 כפית אורגנו

כפית פפריקה אדומה

שמן זית

לריזוטו תפוחי אדמה ופטריות:

10-12 תפוחי אדמה גמדיים, קלופים

כ-300 גרם פטריות מסוגים שונים (פורטובלו, שימג'י, מלך היער, שמפיניון), חתוכות לרבעים

3-4 בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

4-5 שיני שום קצוצות

50 גרם חמאה

כוס יין לבן

1/2 מיכל שמנת מתוקה

קורט פלפל שאטה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

1 סינטה קייג'ון: כותשים את כל התבלינים יחד במכתש ועלי לקבלת תערובת קייג'ון.

2 מורחים את הסינטה בשמן זית ומתבלים בקייג'ון. במחבת חם שניתן להכניס לתנור צורבים את הנתח מכל צדדיו ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 18 דקות. מוציאים ונותנים לבשר לנוח 2-3 דקות.

3 ריזוטו תפוחי אדמה ופטריות: מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה ומוציאים.

4 במחבת נוספת, משומנת קלות, מטגנים את הפטריות, השאלוט והשום. מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים, החמאה, היין והשמנת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים ומערבבים.

5 הגשה: פורסים את הסינטה לפרוסות ומגישים לצד הריזוטו.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים