אוכל
צילום׃ דניאל בר און

אגס בנדיקט עם סופלה פרמזן

מי שמעוניין לאתגר מעט את ארוחת הבראנץ' שלו מוזמן להכין את סופלה הפרמזן והתרד הזה, שהולך נהדר עם ביצה עלומה, סלמון מעושן ורוטב הולנדייז

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופלה:

2 כפות חמאה

כף קמח

100 מ״ל חלב

100 מ"ל שמנת

1/2 כפית מלח

קורט פלפל קאיין

צרור תרד

60 גרם גבינת פרמזן מגורדת

3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

כף חמאה

פירורי לחם

לרוטב ההולנדייז:

בצלצלי שאלוט

200 מ״ל שמן אגוז ענבים (או חמאה)

50 מ״ל יין לבן

3 גבעולי טימין

מלח

פלפל לבן

3 חלמונים

שמן

פלפל קאיין

5 גבעולי שמיר

מיץ לימון

חומץ לבן

1 ביצה

עגבניות שרי

שמן זית

סלמון מעושן

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

2.ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים כף קמח, מטגנים את הקמח כדקה. מוסיפים את החלב והשמנת עם מלח ופלפל קאיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התרד ומסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.

3 מקציפים את החלבונים. בכלי נפרד מקציפים מעט את החלמונים ומוסיפים אותם לחלבונים המוקצפים בתנועות קיפול. מוסיפים את תערובת התרד והגבינה  ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.

4 מצפים את התבנית בחמאה ופירורי לחם. מוזגים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך 15 דקות עד שהיא תפוחה וזהובה מעט. מוציאים ומעבירים את התפיחה לצלחת.

5 לרוטב ההולנדייז: בסיר מטגנים את הבצלצלים בחמאה עד להזהבה. מוסיפים יין לבן, פלפל, מלח וטימין ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם.

6 מסננים את הנוזל לתוך כלי, מוסיפים את החלמונים ומקציפים בבאן מארי על אש נמוכה במשך 10 דקות.

7 מחממים את השמן ומוסיפים לתערובת. מסירים מהאש, לאחר מכן חוזרים וממשיכים לערבב בעקביות עד שמתקבל מיונז. מקציפים מלח, פלפל קאיין, מיץ לימון ושמיר קצוץ.

8 בסיר גדול מחממים מים לטמפרטורה של 80 מעלות. מוסיפים מעט חומץ, מערבבים עד לקבלת מערבולת ושוברים פנימה את הביצה. לאחר שתי דקות מוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת. מניחים את הביצה העלומה על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי המים.

9 מברישים את עגבניות השרי עם שמן זית וצורבים אותן באמצעות ברנר.

10 הרכבת המנה: מסדרים את הסלמון המעושן מעל הסופלה ומעליו מניחים את הביצה העלומה. מזלפים מלמעלה את רוטב ההולנדייז. מניחים את העגבניות הצרובות לצד הסופלה ומגישים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים