אוכל

מקלובה: מנת הדגל של מוסא ממאסטר שף

מנה ערבית אסלית של עוף ואורז בסיר אחד - והכל בשעה וחצי

מוסא אבו סריס | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 610 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם אורז יסמין (או כל אורז אחר שאוהבים)

2 תפוחי אדמה

2 עגבניות

חציל

ראש כרובית

4 כרעיים

שמן לטיגון

בהרט

כורכום

מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז ומשרים במים לחצי שעה.

2 חותכים את העגבניות לפרוסות ואת הירקות האחרים לפרוסות או לקוביות, ומטגנים את הירקות (בלי העגבניות) בשמן עמוק. מוציאים כל ירק בנפרד לנייר סופג.

3 מסננים את האורז ומתבלים בבהרט, כורכום ומלח.

4 מטגנים את העוף על אש גדולה ב-3-4 כפות שמן עד שהוא משחים, ומתבלים גם אותו במלח וקצת בהרט.

5 מסדרים את המרכיבים בסיר: שכבה של עגבניות בתחתית, מעליהן שכבה דקה של אורז, עוף, ירקות ושוב אורז.

6 מוסיפים מים רותחים עד שהם מכסים את תכולת הסיר, ומנמיכים לאש קטנה.

7 אחרי שהמים נספגים באורז יוצרים 4-5 ארובות (דוחפים לתוך האורז ידית של כף עץ, ויוצרים בורות צרים ועמוקים) על מנת שהחלק העליון של האורז יתבשל. מבשלים עד שהאורז רך.