מרק "חרירה" עם חזה אווז מעושן
המרק המרוקאי הקלאסי: בשרי, חם ומהביל - כאן עם תוספת משדרגת של חזה אווז מעושן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2-3 עצמות בקר
בצל קצוץ
עגבנייה קטנה, מגוררת
ראש סלרי, קצוץ
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
2 כוסות חומוס מושרה
2 כוסות עדשים ירוקות
2 כוסות עדשים שחורות
מלח ופלפל
כמון
לימון
לציר:
6 עצמות בקר
בצל
גזר
עלי סלרי
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
עלי דפנה
פלפל אנגלי
להגשה:
200 גרם חזה אווז מעושן
אופן ההכנה:
1 מכינים ציר: מניחים בסיר בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עצמות הבקר, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מכסים במים ומרתיחים. ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 40 דקות. מסננים בסיום הבישול.
2 בסיר נפרד מטגנים 2-3 מהעצמות. מוסיפים בצל קצוץ, עגבנייה מגוררת, סלרי קצוץ, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מטגנים עד להשחמת הבצל. מאדים על אש נמוכה.
3 מוסיפים לסיר המרק (הריק) את כל הקטניות ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וסחיטה של לימון ומוסיפם את הציר המסונן. מבשלים על אש בינונית כשעה.
4 קוצצים את חזה האווז לקוביות, מקפיצים במחבת ומגישים עם המרק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!