אוכל
צילום׃ קשת

תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול

המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הגדולה לקטניות ועשבי תיבול. תבשיל עשיר שמחבר את שתי האהבות הגדולות האלה יחד למנה עשירה מלאת טעמים

דורית רביניאן | מאסטר שף VIP | פורסם 02/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס גרגירי חומוס קפואים

כוס עדשים שחורות

כוס שעועית לבנה

כוס שעועית אדומה

חצי חבילת חמאה מלוחה

רבע כרוב לבן, קצוץ

כף מלח

חצי כף פלפל שחור

חצי כף כורכום

חצי כף כמון

כף אבקת מרק בצל

אטריות ביצים

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור טרגון

ענף כרשה

2 כפות קמח עם מעט מים.

שמנת חמוצה

בצל

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים פושרים מבשלים במשך 20 דקות את גרגירי החומוס, העדשים השחורות, השעועית הלבנה והשעועית אדומה.

2 מוסיפים לסיר את החמאה המלוחה והכרוב הלבן ומתבלים כף מלח + חצי כף פלפל שחור +חצי כף כורכום + חצי כף כמון + כף אבקת מרק בצל.

3 מוסיפים את אטריות הביצים ומערבבים.

4 קוצצים דק את עשבי התיבול והכרישה ומוסיפים לסיר. מערבבים ללא הפסקה. מערבבים קמח עם המים ומוסיפים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים כחצי שעה.

5 במחבת נפרד ועל אש קטנה מזהיבים רצועות בצל במשך כ-20 דקות.

6 מוזגים מהתבשיל לצלחת עמוקה, מפזרים מעל מהבצל המטוגן ושמים כף שמנת חמוצה.

 
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.