פסטה עם קציצות
הכי מנה של בית, אבל כזאת שעשויה טיפ טופ: פסטה טרייה ברוטב עגבניות ופלפלים עם קציצות עוף נימוחות. בטח שמותר לאכול שתי צלחות, איזו שאלה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפסטה:
250 גרם קמח
ביצה
3 חלמונים
2 כפות שמן זית
כף מים קרים
קורט מלח
לרוטב:
שמן זית
בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות או מגוררות
רסק עגבניות קטן
כוס ציר עוף
פלפל ירוק חריף
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
כף סוכר
לקציצות:
קילו בשר פרגית או עוף, טחון
בצל, קצוץ
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
גזר, מגורר דק
קישוא, מגורר דק
תפוח אדמה, מגורר דק
מלח
פלפל שחור
כמון
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 הפסטה: יוצרים צורה של "הר געש" מהקמח (מסדרים את הקמח בצורת הר, ובמרכזו יוצרים גומה בעזרת האצבעות).
2 מניחים את שאר מרכיבי הבצק במרכז הגומה וטורפים בעזרת האצבעות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 הרוטב: מטגנים במחבת בצל קצוץ ושום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 2 דקות.
4 מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (כולל התבלינים) ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, לצמצום הטעמים.
6 הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים מעט במקרר.
7 מכדררים קציצות ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח. מניחים לקציצות להתבשל כ-15 דקות.
8 מוציאים את בצק הפסטה מקירור ומרדדים במכונת פסטה דרך כל השלבים, עד שמגיעים לשלב הדק ביותר.
9 חותכים את הפסטה לצורת פפרדלה (אטריות רחבות) בסכין ידני.
10 מבשלים במים רותחים כ-2 דקות, עד שהפסטה מבושלת. מגישים עם הרוטב והקציצות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים