פסטייה עם פרגית
שכבות עלי סיגר במילוי פרגית וקינמון בציפוי של סירופ סוכר. מעדן מרוקאי משודרג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 בצלים, קצוצים
שמן זית
2 חתיכות פרגית, חתוכות קטן מאוד
קורט קינמון
כף סוכר חום
אגוז מוסקט
מעט מלח
כפית פלפל שחור גרוס
צרור פטרוזיליה, קצוצה
כף שקדים טחונים
2 ביצים קשות, קצוצות קטן מאוד
20 עלי סיגר
לזרייה:
אבקת סוכר וקינמון
אופן ההכנה:
1 המילוי: מטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את הפרגית, וכשהיא מקבלת גוון זהוב מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והשקדים הטחונים. לבסוף מוסיפים את הביצים הקשות.
2 מכינים את הפסטייה: משמנים מחבת מעט עמוקה בשמן זית ומרפדים אותה מסביב בעלי סיגר. מניחים את המילוי בפנים ומניחים עוד עלה סיגר מלמעלה, כך שיסגור את המילוי.
3 מטגנים היטב, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מכניסים לתנור על נייר אפיה לכ-20 דקות. הפסטייה מוכנה כשהיא מקבלת צבע זהוב עד חום. זורים אבקת סוכר וקינמון.
4 מגישים עם סירופ סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1, שבושלו כמה דקות יחד).
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים