אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

סינמון רול עם טופי ופקאן

טעמים נפלאים של בצק שמרים, קינמון, סוכר וחמאה, ואם כל זה לא מספיק – יש גם רוטב טופי ופקאנים

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:  

חצי ק"ג קמח  

כף שמרים  

כוס חלב  

100 גרם סוכר  

כפית מלח  

100 גרם חמאה  

1 ביצה

מילוי:

חצי כוס סוכר כהה  

חצי כוס סוכר לבן  

2 כפות קינמון

50 גרם חמאה (למריחה על הבצק)  

רוטב טופי:

100 גרם סוכר  

200 מ"ל שמנת  

50 גרם חמאה  

כוס אגוזי פקאן  

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים חלב ומערבבים עוד קצת. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מערבבים את הסוכרים והקינמון ומניחים בצד.

3 לרוטב טופי: במחבת מחממים סוכר עד לקבלת קרמל. מוסיפים שמנת מורתחת וחמאה, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

4 פותחים את הבצק ומורחים בחמאה. מפזרים את תערובת הסוכרים, מגלגלים וחותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ.

5 מסדרים את רוטב הטופי בתבנית עגולה ומעל מפזרים פקאנים. מעליהם מסדרים את פרוסות הבצק במרווחים קטנים.

6 אופים ב-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים מעט והופכים את התבנית.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.