סינמון רול עם טופי ופקאן
טעמים נפלאים של בצק שמרים, קינמון, סוכר וחמאה, ואם כל זה לא מספיק – יש גם רוטב טופי ופקאנים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
חצי ק"ג קמח
כף שמרים
כוס חלב
100 גרם סוכר
כפית מלח
100 גרם חמאה
1 ביצה
מילוי:
חצי כוס סוכר כהה
חצי כוס סוכר לבן
2 כפות קינמון
50 גרם חמאה (למריחה על הבצק)
רוטב טופי:
100 גרם סוכר
200 מ"ל שמנת
50 גרם חמאה
כוס אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים חלב ומערבבים עוד קצת. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מערבבים את הסוכרים והקינמון ומניחים בצד.
3 לרוטב טופי: במחבת מחממים סוכר עד לקבלת קרמל. מוסיפים שמנת מורתחת וחמאה, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
4 פותחים את הבצק ומורחים בחמאה. מפזרים את תערובת הסוכרים, מגלגלים וחותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ.
5 מסדרים את רוטב הטופי בתבנית עגולה ומעל מפזרים פקאנים. מעליהם מסדרים את פרוסות הבצק במרווחים קטנים.
6 אופים ב-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים מעט והופכים את התבנית.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.