קנל ברוטב פפריקש
בצק פריך עם קרם דגים חלק ורוטב תבשילי הונגרי, כל זה אפוי עם קראסט קשקבל או פרמזן מעל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק:
כוס חלב
50 גרם חמאה
מעט מלח
כוס קמח
4 ביצים
לדגים:
2 יחידות פילה אמנון
100 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
לפפריקש:
בצל, קצוץ דק
שמן זית
גזר, מגורד
פלפל צהוב, חתוך לקוביות
פלפל חריף אדום, קצוץ
פלפל ירוק, קצוץ
4 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
4 שיני שום קצוצות
יין לבן
להגשה:
קשקבל או פרמזן
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק רבוך מהחלב, החמאה, המלח והקמח.
2 מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מצננים את הבצק.
3 טוחנים את הפילטים של הדגים דק דק בבלנדר עם שמנת מתוקה. מתבלים בפלפל לבן ומלח ומעבירים לקירור.
4 מכינים את הפפריקש: מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים את הגזר, הפלפלים, הפפריקה, השום והיין הלבן ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מסננים ומרסקים בבלנדר.
5 מעבירים את הדגים הטחונים במסננת דקה אל תוך קערה, כך שתתקבל התערובת הכי חלקה שניתן לקבל. את הדגים שבקערה מערבבים עם הבצק הרבוך לתערובת אחידה.
6 משמנים סיר בחמאה מעצבים קנל מהבצק בעזרת שתי כפות, ומעבירים לסיר.
7 מוזגים מים עם מלח או ציר ומבשלים על אש נמוכה מאוד כ-10 דקות.
8 מסדרים את הקנלים המוכנים בכלי שיכול להיכנס לתנור. מוזגים את רוטב הפפריקש מעל ומגרדים קשקבל או פרמזן.
9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות עד קבלת צבע זהב יפה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!