משמשים ממולאים בבשר כבש
אנו מזהירים שהניחוחות שיצאו מהמטבח בזמן ההכנה יהיו מעלפים, שווה מאוד לגלות איפוק ולחכות עד שהתבשיל מוכן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לקציצות
150 גרם משמשים שטופים ומושרים במים ללילה
1 בצל קצוץ
250 גרם בשר כבש טחון
1 פרוסת לחם שרוי במים סחוט
1 שן שום
1 חלמון
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל לבן
קורט פלפל אנגלי
מלח לפי הטעם
לרוטב
שתי כפות דבש
רבע כפית קינמון
רבי כפית זנגוויל
כוס בירה שאוהבים
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
לקערת השקדים
4 כפות שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב שליש כוס שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מטגנים את הבשר הטחון על מחבת נפרדת. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות (חוץ מהמשמשים) בקערה עמוקה.
3 מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה.
4 מחלקים את המשמשים לחצאים, ממלאים בבשר טובלים עם הצד הבשרי בקערית הרוטב ולאחר מכן בשקדים. מניחים בסיר הרחב על פרוסות הבצל.
5 מוסיפים לסיר כוס בירה וכוס ממי ההשרייה של המשמשים (עד כדי כיסוי).
6 מביאים לרתיחה, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעה.
7 מקשטים בשומשום קלוי ובתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (5 מנות)
אנרגיה | 367 קלוריות |
חלבונים | 16 גרם |
פחמימות | 22 גרם |
שומנים | 24 גרם |