פסטלים עם פירות יבשים ואגוזים
עלי סיגר ממולאים, מטוגנים וטבולים בסירופ: קינוח מרוקאי מתוק מתוק וממכר
סמדר וקנין | מאסטר שף
| פורסם 08/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם צימוקים
30 גרם אגוזי מלך
30 גרם פיסטוקים
2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
10 עלי סיגר
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים את המילוי של הפסטלים: שמים בסיר את הצימוקים, אגוזי המלך, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון.
2 מבשלים יחד על אש נמוכה תוך ערבוב בלתי פוסק. שמים לב שהעיסה לא נהיית מקורמלת. ברגע שהסוכר נמס מורידים מהאש ומניחים בצד עד שתתקרר.
3 לוקחים עלה סיגר וחוצים אותו לשניים (מכל עלה סיגר מכינים 2 פסטלים). מקפלים את חצי הסיגר, מניחים מעט מהמילוי בקצה, ומתחילים לקפל מצד לצד משולש אחרי משולש. את הקצה הסופי מכניסים פנימה כדי לסגור את המשולש.
4 מכינים את הסירופ: מבשלים כוס מים עם כוס סוכר ומיץ לימון תוך ערבוב, ודקה לאחר הרתיחה מורידים מהאש.
5 מחממים שמן עמוק, ומטגנים את הפסטלים בעדינות. כשהם מוכנים טובלים אותם בסירופ, ומגישים.