אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

טארט פקאן תאנים וסילאן

בצק פריך ואגוזי, מעליו קרם עשיר ותאנים ולצד כל אלה קרם יוגורט רענן - קבלו קינוח רושם במתיקות מעודנת שאי אפשר להפסיק לאכול

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 27/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח רגיל

75 גרם פקאנים טחונים

75 גרם אבקת סוכר

210 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

לקרם:

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר 

100 גרם פקאנים גרוסים (לא טחונים דק)

מעט וניל

1 ביצה

1 כפית קורנפלור

לתאנים:

8-7 תאנים חתוכות לחצי

50 גרם חמאה מומסת עם כף סילאן

לקרם יוגורט:

חצי מכל שמנת

חצי כף סוכר

רבע כוס יוגורט יווני איכותי

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, האגוזים, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.

2 מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.

3 עוטפים ומקררים שעה לפחות. 

4 ממשיכים עם הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה.

5 מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.

6 מוסיפים בהדרגה את הפקאנים, ואחריהם את הביצה והווניל.

7 לאחר שהביצה נטמעת בקרם מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כמה שניות נוספות.  

8 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרדדים את הבצק בתבנית, מחוררים בעזרת מזלג, ומכניסים לאפייה עיוורת עם משקולות פאי במשך 5 דקות.  

9 מורידים את משקולות הפאי ומחזירים לאפייה (לא מכוסה) לעוד 4 דקות. מניחים לצינון מלא.

10 מרכיבים את הטארט: מורחים את הקרם על הבצק שהתקרר בשכבה אחידה.

11 מסדרים את התאנים על הקרם ומברישים אותן בתערובת החמאה והסילאן.

12 אופים במשך 40-35 דקות ב-160 מעלות.

13 להגשה: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקצף רך, מוסיפים את היוגורט ומקציפים עוד עד שהתערובת יציבה. אפשר לפזר גם אבקת סוכר ואגוזים קלויים במלח.