טארט פקאן תאנים וסילאן
בצק פריך ואגוזי, מעליו קרם עשיר ותאנים ולצד כל אלה קרם יוגורט רענן - קבלו קינוח רושם במתיקות מעודנת שאי אפשר להפסיק לאכול
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
300 גרם קמח רגיל
75 גרם פקאנים טחונים
75 גרם אבקת סוכר
210 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לקרם:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם פקאנים גרוסים (לא טחונים דק)
מעט וניל
1 ביצה
1 כפית קורנפלור
לתאנים:
8-7 תאנים חתוכות לחצי
50 גרם חמאה מומסת עם כף סילאן
לקרם יוגורט:
חצי מכל שמנת
חצי כף סוכר
רבע כוס יוגורט יווני איכותי
אופן ההכנה:
1 מתחילים בבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, האגוזים, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
2 מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
3 עוטפים ומקררים שעה לפחות.
4 ממשיכים עם הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה.
5 מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
6 מוסיפים בהדרגה את הפקאנים, ואחריהם את הביצה והווניל.
7 לאחר שהביצה נטמעת בקרם מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כמה שניות נוספות.
8 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרדדים את הבצק בתבנית, מחוררים בעזרת מזלג, ומכניסים לאפייה עיוורת עם משקולות פאי במשך 5 דקות.
9 מורידים את משקולות הפאי ומחזירים לאפייה (לא מכוסה) לעוד 4 דקות. מניחים לצינון מלא.
10 מרכיבים את הטארט: מורחים את הקרם על הבצק שהתקרר בשכבה אחידה.
11 מסדרים את התאנים על הקרם ומברישים אותן בתערובת החמאה והסילאן.
12 אופים במשך 40-35 דקות ב-160 מעלות.
13 להגשה: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקצף רך, מוסיפים את היוגורט ומקציפים עוד עד שהתערובת יציבה. אפשר לפזר גם אבקת סוכר ואגוזים קלויים במלח.