פראקה לבנונית
השופטים עפו על המנה הזאת - תערובת של בורגול עם בשר ושומן כבש שנטחנו לכדי משחה - אנחנו יודעים רק שמדובר במשהו בסגנון קובנייה, ושאנחנו מתים לראות מה פרח רסלאן עוד תכין בהמשך
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
400 גרם בשר בקר או כבש, קר מאוד
50 גרם שומן כבש קפוא
מלח לפי הצורך
כוס בורגול אדום דק
כף-שתיים בהרט אל כמונה (ראו הוראות הכנה)
2 גבעולי בצל ירוק
4 גבעולי נענע, עלים בלבד
כמה עלי בזיליקום טרי
1 כפית מיורן טרי
כרבע פלפל ירוק חריף
לתערובת בהרט אל כמונה:
50 גרם זרעי כמון
10 גרם פלפל מתוק שלם
10 גרם פלפל שחור שלם
10 גרם נענע יבשה
10 גרם מיורן יבשה
5 יחידות פלפל אדום חריף יבש
מעט אגוז מוסקט
חופן פרחים יבשים (או יותר לפי הטעם)
5 יחידות ציפורן
להגשה:
שמן זית
בצל ירוק
צנוניות
עלי נענע
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל מרכיבי הבהרט אל כמונה לתערובת גסה.
2 הבשר: טוחנים במעבד מזון חזק את הבשר עם שומן כבש הקרים למרקם קרמי. מתבלים במלח.
3 טוחנים יחד את הבורגול, התבלינים והירק.
4 מכינים את הפראקה: מערבבים את הבשר ותערובת הבורגול ויוצרים כדורים אלפיטיים עם צורת האצבעות. מסדרים על הצלחת ומזלפים שמן זית (לחלופין, אפשר לטבול את הכדורים בשמן).
5 מגישים עם בצל ירוק, צנוניות ועלי נענע.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.