אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

פראקה לבנונית

השופטים עפו על המנה הזאת - תערובת של בורגול עם בשר ושומן כבש שנטחנו לכדי משחה - אנחנו יודעים רק שמדובר במשהו בסגנון קובנייה, ושאנחנו מתים לראות מה פרח רסלאן עוד תכין בהמשך

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 17/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם בשר בקר או כבש, קר מאוד

50 גרם שומן כבש קפוא

מלח לפי הצורך

כוס בורגול אדום דק

כף-שתיים בהרט אל כמונה (ראו הוראות הכנה)

2 גבעולי בצל ירוק

4 גבעולי נענע, עלים בלבד

כמה עלי בזיליקום טרי

1 כפית מיורן טרי

כרבע פלפל ירוק חריף

לתערובת בהרט אל כמונה:

50 גרם זרעי כמון

10 גרם פלפל מתוק שלם

10 גרם פלפל שחור שלם

10 גרם נענע יבשה

10 גרם מיורן יבשה

5 יחידות פלפל אדום חריף יבש

מעט אגוז מוסקט

חופן פרחים יבשים (או יותר לפי הטעם)

5 יחידות ציפורן

להגשה:

שמן זית

בצל ירוק

צנוניות

עלי נענע

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל מרכיבי הבהרט אל כמונה לתערובת גסה.

2 הבשר: טוחנים במעבד מזון חזק את הבשר עם שומן כבש הקרים למרקם קרמי. מתבלים במלח.

3 טוחנים יחד את הבורגול, התבלינים והירק.

4 מכינים את הפראקה: מערבבים את הבשר ותערובת הבורגול ויוצרים כדורים אלפיטיים עם צורת האצבעות. מסדרים על הצלחת ומזלפים שמן זית (לחלופין, אפשר לטבול את הכדורים בשמן).

5 מגישים עם בצל ירוק, צנוניות ועלי נענע.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.