טארטלט עגבניות ובצל
מנות אישיות קטנות ונהדרות עם בצק פריך-פריך בתחתית, ומילוי טעים-טעים של ירקות ובשמל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה
חצי כפית מלח
30 גרם קשקבל מגורדת דק
3 כפות מים קרים
רוטב בשמל:
100 גרם חמאה
4 כפות קמח
70 גרם חלב (או שמנת או יוגורט)
למילוי:
2 כפות חמאה
2 עגבניות פרוסות לעיגולים
2 בצלים פרוסים לטבעות
50 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1 מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות. מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי בישול עד שמסמיך.
3 מאדים בחמאה את פרוסות העגבניות בחמאה, ועושים אותו הדבר עם פרוסות הבצלים.
4 מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים ומסדרים ברינג או בתבנית. אופים אפייה קצרה בתנור ב-160 מעלות למשך 15-10 דקות.
5 מוציאים את הבצק האפוי חלקית מהתנור, מסדרים מעל הבצק את רוטב הבשמל, מעליו מניחים עגבנייה, ומעל טבעות בצל. מעל הכל מפזרים קשקבל ועוד שכבת בשמל.
6 אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.