טוסט סמאש בורגר | אבישג פארי

המרכיבים:

לפיתה המרוקאית:

500 גרם קמח

350 מ"ל מים

כף סוכר

כף שמרים

רבע כוס שמן זית

כפית מלח 

לפסטו ארטישוק:

חופן עלי בזיליקום

חצי כוס צנוברים קלויים

כפית מלח גס

2 לבבות ארטישוק

רבע לימון, מפולט בלי גרעינים

שמן זית 

לסמאש בורגר:

אנטרקוט טחון

שומן טלה טחון

מלח גס

פלפל גרוס

פרוסות גבינת צ'דר 

אופן ההכנה:

  1. הפיתה: לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהשמן והמלח במיקסר עם וו לישה 5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים לפחות עוד 2 דקות. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  2. הפסטו: טוחנים בבלנדר את כל החומרים חוץ משמן הזית. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. הסמאש בורגר: טוחנים את הבשר במטחנת בשר, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ולשים את הבשר מעט. מעבירים לקערה ושומרים במקרר.
  4. אחרי שהבצל מכפיל את הנפח מחלקים אותו לכדורים של כ-60 גרם כל אחד. מורחים בשמן זית ומכסים בניילון נצמד להתפחה שנייה של לפחות 20 דקות.
  5. צולים את ההמבורגר: מעצבים המבורגרים ברינג בגובה 2 ס"מ. מניחים על פלנצ'ה לוהטת ומועכים במחבת כבדה משומנת בתחתיתה. צולים דקה, הופכים וצולים לפי מידת העשייה הרצויה. זהירות לא לייבש את הבשר.
  6. פותחים את כדורי הבצק לפיתות ביד או במערוך.
  7. על אותה פלנצ'ה, עם מיצי הצלייה של הבשר, מניחים את עיגולי הבצק וצולים עד השחמה משני הצדדים.
  8. הגשה: מורחים פיתה בשכבה של פסטו, מניחים המבורגר, עליו פרוסה של צ'דר ועליה פיתה שנייה. מכניסים לטוסטר ולוחצים מעט 2-3 דקות.
  9. חוצים ומגישים עם סלט.
טוסט פיתה מרוקאית עם סמאש בורגר
צילום: נמרוד סונדרס

קסדיית גבינות | איתי דגן

המרכיבים: 

לטורטייה תירס:

כוס קמח תירס לטורטייה

כוס מים רותחים

קורט מלח 

לסלסת עגבניות חריפה:

צרור עגבניות שרי צהובות

פלפל חריף

חצי שן שום

שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח 

לסלט תירס:

גרעיני תירס לבן מקלח אחד

בצל סגול, קצוץ

כוסברה קצוצה

זרעי עגבנייה מעגבנייה אחת

פלפל חריף, קצוץ

ליים סחוט

שמן זית

מלח 

לסביצ'ה:

100 גרם טונה אדומה

חצי אבוקדו

בצל סגול, קצוץ

כוסברה קצוצה

פלפל הבנרו אדום, קצוץ

שמן זית

ליים סחוט

מלח 

למילוי הטורטייה:

צ'יפוטלה

שמנת 30 אחוז

גבינת צ'דר

מוצרלה

אופן ההכנה: 

טורטיות:

  1. מערבבים את המרכיבים לקבלת בצק כמו פלסטלינה. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.
  2. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומניחים למנוחה בצד.
  3. מרדדים כל כדור לטורטייה דקה. אפשר עם טורטייה פרס ואז מערוך ואפשר רק במערוך.
  4. צורבים את הטורטיות על מחבת באש גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים בצד. 

סלסת עגבניות:

  1. צולים בטאבון את העגבניות והפלפל החריף.
  2. טוחנים במעבד מזון עם כל שאר המרכיבים ומתקנים טעמים. 

סלט תירס:

  1. קולים במחבת על אש גבוהה את גרעיני התירס עד להשחמה יפה.
  2. מערבבים עם בצל, כוסברה, זרעי עגבנייה ופלפל חריף.
  3. מוסיפים מיץ ליים, שמן זית ומלח ומערבבים. 

סביצ'ה טונה אדומה:

  1. חותכים את הטונה האדומה והאבוקדו לקוביות קטנות מאוד.
  2. מערבבים עם הבצל, הכוסברה ופלפל ההבנרו.
  3. מתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח. 

הרכבת המנה:

  1. טוחנים צ'יפוטלה במעבד מזון למרקם קרמי. מערבבים עם שמנת.
  2. מורחים טורטייה בשמנת צ'יפוטלה ומפזרים צ'דר ומוצרלה (יותר צ'דר). מקפלים לשניים.
  3. מכניסים לטוסטר עד שהגבינה נמסה ומתחילה ליזול מהצדדים.
  4. מגישים עם הסלסה, הסלט והסביצ'ה.
קסדיית גבינות
צילום: נמרוד סונדרס

טוסט פילה | עמית בזילר

המרכיבים:

ללחמניות:

חצי קילו קמח

כף שמרים

כף סוכר

כפית מלח

350 מ"ל מים

50 מ"ל שמן 

לפילה בקר:

מדליון פילה בקר

כף שמן זית

קורט מלח 

לחמוצים:

בצל סגול

סלק

קולרבי

פלפל חלפיניו

100 מ"ל חומץ אורז

כף סוכר

כפית וחצי מלח 

לבשמל:

30 גרם חמאה

2 כפות קמח

כוס וחצי חלב

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור 

לצ'יפס:

תפוחי אדמה

סיר מים רותחים

בקבוק שמן חמניות

5 כפות קורנפלור 

לאיולי סרירצ'ה:

סרירצ'ה

מיונז

חצי ליים

מלח 

להגשה:

בצל מטוגן

מוצרלה

חמאה 

אופן ההכנה: 

לחמניות:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את המים והשמן, מערבבים ועוברים ללישה בידיים.
  2. מתפיחים רבע שעה, מקפלים את הבצק לתוך עצמו ומתפיחים עוד 10 דקות.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים נותנים להם לעמוד כ-5 דקות.
  4. מרדדים את כדורי הבצק לצורת פיתה, ואז מגלגלים כל פיתה כמו רולדה. מתפיחים 15-20 דקות.
  5. אופים כ-35 דקות ב-190 מעלות במצב טורבו. 

צ'יפס:

  1. חותכים את תפוחי האדמה ומבשלים קלות במים. מעבירים לפריזר.
  2. טובלים בקורנפלור ומטגנים בשמן שחומם ל-170 מעלות. 

חמוצים:

  1. פורסים את הבצל לפרוסות לא דקות במיוחד, כדי שיישאר קריספי.
  2. חותכים את הסלק והקולרבי למקלות דקים. את החלפיניו פורסים לטבעות.
  3. מרתיחים את החומץ עם הסוכר והמלח ושופכים על הירקות. 

בשמל:

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומטגנים את הקמח דקה-שתיים.
  2. מוסיפים את החלב תוך כדי בחישה במטרפה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. מבשלים כ-5 דקות עד להסמכה. טועמים ומתקנים טעמים. 

איולי סרירצ'ה:

  1. מערבבים את הסרירצ'ה והמיונז.
  2. מוסיפים ליים (מיץ וקליפה מגוררת) ומלח ומערבבים.

פילה:

  1. צורבים את הפילה על מחבת חמה מאוד עד למידת העשייה הרצויה. נותנים לו לנוח 5 דקות.
  2. פורסים דק וממליחים. 

הרכבת המנה:

  1. חוצים לחמנייה ומורחים בשמל משני הצדדים.
  2. מסדרים את הבשר ועליו בצל מטוגן וחופן מוצרלה.
  3. סוגרים את הלחמנייה, מורחים בחמאה משני הצדדים ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.
  4. מגישים עם החמוצים, הצ'יפס והאיולי.
טוסט פילה
צילום: נמרוד סונדרס

טוסט לחוח ועוף מפורק | מירי עזרא

המרכיבים:

ללחוח:

2 כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 כפית שטוחה מלח

3 כוסות מים (ניתן להוסיף עוד בהמשך)

לעוף:

2 כרעיים חצויות

2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות

שמן

מלח לפי הטעם

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

חצי כפית ראס אל חנות

1 צרור כוסברה, קצוץ

לסלט עלים:

חצי צרור כוסברה, קצוץ קטן

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ קטן

מעט עלים של נענע, קצוצים קטן

מלח

פלפל שחור

לימון

שמן זית

רבע כפית תבלין חילבה

לקרם פלפלים:

3 פלפל שושקה מתוקים אדומים

חצי פלפל צ'ילי אדום

2 פלפלי שאטה חריפים

כף חומץ בן יין לבן

1 כף מיץ לימון

מלח

חצי כפית פפריקה מתוקה

חופן אגוזי מלך, קלויים במחבת

אופן ההכנה:

לחוח:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת מרקם כמו של פנקייק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  2. מניחים בצד לתפיחה של 20 דקות עד שהתערובת מייצרת בועות.

העוף:

  1. בסיר שטוח מטגנים בצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את העוף.
  2. מוסיפים את התבלינים והכוסברה.
  3. מוסיפים מים עד כיסוי העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעוף רך. אם צריך מוסיפים קצת מים.

סלט עלים:

מערבבים את כל המרכיבים.

קרם פלפלים:

  1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
  2. מסננים במסננת דקה ומתקנים תיבול.

טיגון הלחוח:

  1. מעבירים מתערובת הלחוח בעזרת מצקת למחבת קטנה וקרה.
  2. מטגנים בלי לגעת עד שנוצרות בועות גדולות והלחוח יבש מלמעלה.
  3. מוציאים למגבת, מקררים את המחבת וממשיכים עם שאר הבלילה.

הרכבת המנה:

  1. מפרידים את העוף מהעצמות וקוצצים גס.
  2. לוקחים מעט מתערובת הבצלים בסיר ומניחים על לחוח. מניחים כמה חתיכות עוף וסוגרים בלחוח נוסף. מהדקים מעט ומניחים בטוסטר. לא לוחצים אותו חזק מדי, כדי שהתערובת לא תצא מהצדדים.
  3. מגישים לצד הסלט וקרם הפלפלים. 
טוסט לחוח עם עוף מפורק
צילום: נמרוד סונדרס

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.