מלוחייה / בשיר אל עשי
מנה לבנונית של עלי מלוחייה מבושלים עם שום, כוסברה, לימון ועוף, בליווי אורז לבן עם אטריות.
המרכיבים:
עוף שלם
קילו עלי מלוחייה ירוקה טרייה
מלח
פלפל שחור
2 עלי דפנה
1 בצל
2 מקלות קינמון
5 שיני שום, כתושות
כוס כוסברה
כוס וחצי מיץ לימון סחוט
150 גרם חמאה (לאורז)
1 כוס אטריות דקות
1 כוס אורז
אופן ההכנה:
- מנקים את העוף.
- מנקים את עלי המלוחייה ומשרים במים כ-20 דקות.
- מרתיחים את העוף עם מים עד כיסוי. מוסיפים מלח, פלפל, עלי דפנה, בצל ומקלות קינמון ומבשלים עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף לקערה ומסננים את הציר.
- מפרקים את העוף המבושל.
- מטגנים את השום והכוסברה בחמאה ומוסיפים לציר העוף המסונן. מבשלים 7 דקות. מוסיפים מיץ לימון.
- מסננים את המלוחייה, חותכים את העלים ומוסיפים לציר.
- מוסיפים את העוף המפורק ומבשלים 20 דקות.
- מטגנים את האטריות בחמאה עד הזהבה. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן. מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים עד שמוכן.
כרוב ממולא לימוני / אתי ריבן
כרוב ממולא עם המון עשבי תיבול בתיבול של יוגורט, סומאק ונענע.
המרכיבים:
כרוב לבן בינוני-גדול
למילוי:
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
שמן זית, לטיגון
2 עגבניות, קצוצות דק
1 כוס אורז ארבוריו
מלח
פלפל שחור
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור נענע, קצוץ
צרור שמיר, קצוץ
לסיר:
2 תפוחי גרנד סמית, פרוסים
חצי כוס שמן זית
מיץ מ-3 לימונים
מלח
פלפל שחור
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
לרוטב היוגורט:
יוגורט
שום כתוש
לימון
נענע יבשה
סומאק
תימין
אופן ההכנה:
- מרוקנים את הליבה של הכרוב ומבשלים בסיר גדול כ-30 דקות.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים להזהבה. מוסיפים עגבניות, אורז, מלח, פלפל שחור, כוס מים רותחים, מיץ וקליפת לימון. מבשלים כרבע שעה, עד שהאורז חצי מוכן.
- מוסיפים פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים. מערבבים.
- ממלאים את עלי הכרוב ומגלגלים.
- מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוח עץ. עליהן מסדרים את עלי הכרוב הממולאים.
- מערבבים בצנצנת שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומים רותחים. שופכים על הכרוב ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים קוביות חמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה.
- מכינים רוטב של יוגורט עם שום כתוש, לימון, נענע יבשה וסומאק.
- מניחים מהיוגורט על הכרוב ומגישים.
טרטר בקר וקרוקט סלרי / גיא חזות
המרכיבים:
לקרוקטים:
2 שורשי סלרי בינוניים-גדולים
2-3 תפוחי אדמה (עדיף ראטה)
פירורי לחם
ביצה טרופה
פנקו
לטרטר:
חצי קילו שייטל
גבעולי סלרי
בצלי שאלוט
צלפים
עירית
מלח
לאיולי:
3 חלמונים
כפית חרדל דיז'ון חלק
כף חומץ בן יין לבן
שן שום קטנה
מלח
פלפל שחור
שמן זית
שמן קנולה
לסלט:
גבעולי סלרי
עלי סלרי
עגבנייה
לימון
כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- הקרוקטים: מבשלים שורש סלרי ותפוחי אדמה במים עם מלח עד לריכוך. מועכים לפירה ומכינים קציצות.
- טובלים את הקציצות בפירורי לחם, אחר כך ביצה טרופה ואחרי כך פירורי פנקו ומטגנים בשמן עמוק. מקררים.
- הטרטר: קוצצים את הבשר, השאלוט, הצלפים, גבעולי הסלרי ומעט עירית.
- האיולי: שמים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ בן יין, שום, מלח ופלפל. טוחנים בבלנדר מוט תוך כדי הוספת שמן זית וקנולה.
- הסלט: קוצצים סלרי ומערבבים עם עגבנייה סחוטה וקצת לימון.
- הרכבת המנה: לוקחים 2 כפות מהאיולי ומערבבים עם הטרטר. מניחים את הטרטר על הקרוקט ועליו מפזרים את הסלט.
המתכונים מובאים כאן כמו שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.