פיתה עם פרגית | זיו שפירא

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח

2 כפות שמרים

כף סוכר

חצי כף מלח

חצי כוס שמן

300 מ"ל מים

לתוך הפיתה:

חצי קילו פרגיות

שמן זית

כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

בצל בינוני, קצוץ

פלפל צ'ילי חריף, חתוך

2 עגבניות רכות, חתוכות

כוסברה

פטרוזיליה

טרגון

לימון

טחינה עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור

לימון כבוש

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק: מערבבים היטב קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים שמן ומים ולשים היטב ליצירת בצק רק וגמיש. מתפיחים 20-30 דקות.
  2. לשים שוב ומניחים לכמה דקות.
  3. קורצים מהבצק כדורים במשקל כ-120 גרם כל אחד. משטחים כל כדור בצק לעיגול ומכניסים לטאבון ל-90 שניות (במהלכן יש לסובב את הפיתה בפנים).
  4. הפרגיות: חותכים את הפרגיות לקוביות וצולים במחבת לוהטת עם שמן זית, כמון, מלח ופלפל גרוס.
  5. מטגנים את הבצל והצ'ילי במחבת לוהטת עד הזהבה. מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ונותנים לעגבניות להתקרמל עד למרקם של ריבה.
  6. מכינים סלט עשבי תיבול מהכוסברה, הפטרוזיליה והטרגון בתיבול של לימון, שמן זית ומלח.
  7. הרכבת המנה: בכל חצי פיתה מורחים כף טחינה, מניחים עגבניות ופרגית ואז סלט עשבי תיבול. סוגרים עם נגיעת לימון כבוש וכפית טחינה.
פיתה עם פרגית
צילום: נמרוד סונדרס

פיתה בטבוט עם קבב וירקות | אבישג פארי

המרכיבים:

לבטבוט:

500 גרם קמח

350 מ"ל מים

כף שמרים

כף סוכר

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

לקבב:

2 פילטים של ברמונדי/לברק, ללא עור

חצי פלפל ירוק

גי'נג'ר מגורר

קליפת ליים מגוררת

צרור כוסברה

צרור בזיליקום

כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור גרוס 

לירקות:

חציל

פלפל חריף ירוק

פלפל אדום

בצל שלם

שום שלם

2 עגבניות

להגשה:

טחינה

לימון כבוש

ליים

עלי כוסברה 

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק לבטבוט (פיתה מחבת): לשים כמה דקות במיקסר את כל החומרים חוץ מהשמן והמלח.
  2. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עד שהם נטמעים בבצק. הבצק צריך להיות רך וגמיש, זה לוקח בסך הכל בערך 10 דקות לישה (אם הבצק מתפרק מהשמן לשים אותו ביד).
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים בעוד שמן זית מעל. מכסים ומשאירים בצד למנוחה.
  4. מכינים את הקבב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומקבבים לקציצות שטוחות ועגולות.
  5. צולים את הקבבים בטאבון בתבנית צלייה משומנת מעט עד להשחמה משני הצדדים.
  6. צולים את הירקות בטאבון בשלמותם (בתבנית צלייה ללא שמן). לאחר הצלייה מקלפים וחותכים גס. מוסיפים מעט מלח גס.
  7. מכינים את הפיתות: קורצים מתוך הבצק שתפח עיגולים ופותחים עם שמן זית לצורה של פיתות. מכסים בניילון נצמד למנוחה של לפחות 10 דקות. מפזרים סמולינה ומכניסים לטאבון לכמה דקות עד להשחמה.
  8. מרכיבים את המנה: שמים בתוך הפיתה טחינה ולימון כבוש ומוסיפים את הירקות הצלויים. מכניסים קבב דג ומסיימים בסחיטה של ליים וכמה עלי כוסברה.
פיתה בטבוט
צילום: נמרוד סונדרס

פיצה ללא גלוטן | פושה צ'רנוב

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח מולינו ירוק

15 גרם שמרים יבשים

12 גרם מלח

20 גרם סוכר

30 מ''ל שמן

480 מ''ל מים

לתוספות:

מעט שמן לטיגון

קישואים (עם הקליפה)

בצל סגול

גבינה צהובה או מוצרלה

גבינה בולגרית או פטה כבשים

עלי תימין

ביצה

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר או באופן ידני ומשאירים לתפיחה של כחצי שעה.
  2. בינתיים מכינים את התוספות: חותכים בקולפן זיגזג את הקישואים (יוצא כמו ספגטי) ומטגנים קלות. פורסים את הבצל ומטגנים קלות.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי.
  4. מפזרים קרוב לשוליים גבינה צהובה או מוצרלה ומהדקים מסביב לפיצה כדי שהשוליים יהיו מלאים בגבינה.
  5. באמצע הפיצה מפזרים את ה''ספגטי'' קישוא ואת הבצל. מפזרים מלמעלה בולגרית או פטה ותימין ומכניסים לטאבון או לתנור. כשהפיצה כמעט אפויה מוציאים ושוברים באמצע ביצה. מכניסים שוב לתנור/טאבון ל-5-10 דקות (תלוי אם אוהבים את הביצה רכה או קשה).

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.