עוגת גזר עם קרם גבינה וקראמבל צ'ילי | מיכל אפשטיין

המרכיבים:

לעוגה:

180 גרם סוכר

2 ביצים

80 גרם שמן

2 גזרים, מגוררים בפומפייה

130 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

לקראמבל צ׳ילי:

100 גרם קמח

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר

חצי כפית צ׳ילי

קורט מלח

לקרם גבינה (פרוסטינג):

100 גרם גבינת שמנת

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר

אופן ההכנה:

העוגה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והביצים. מוסיפים את השמן ואת הגזרים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

2. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר ומערבבים עד איחוד. מעבירים לתבנית עגולה משומנת.

הקראמבל:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת מרקם גושי.

2. מפזרים את רוב הקראמבל על תערובת העוגה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות (חלק אופים בנפרד, 180 מעלות למשך כ-10 דקות ומשאירים להגשה).

3. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים.

הקרם (פרוסטינג):

1. מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד איחוד ושומרים במקרר.

2. כשהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר חוצים אותה לרוחבה ומורחים שכבה יפה של קרם. סוגרים ומצפים את העוגה כולה בקרם. מעל הקרם מפזרים את שאר הקראמבל מעל הקרם ומגישים.

ניוקי צ'ילי | ליאור אוחיון

המרכיבים:

6 תפוחי אדמה

מלח גס, לצלייה

60 גרם קמח (על 500 גרם תפוחי אדמה אחרי בישול)

1 חלמון

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

לרוטב חמאה חומה:

100 גרם חמאה

כף מייפל

כפית צ'ילי יבש

לקראמבל:

40 גרם חמאה קרה

40 גרם קמח

40 גרם אגוזים טחונים

כפית צ'ילי יבש

להגשה:

קרם פרש

אופן ההכנה:

1. צולים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס 45-60 דקות ב-200 מעלות, עד שהם רכים ושחומים מאוד.

הרוטב:

1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם. ממשיכים כך עד שנוצרים בחמאה משקעים חומים והחלל מתמלא בריח אגוזי. שמים לב שהחמאה לא נשרפת.

2. מוסיפים מייפל וצ'ילי יבש.

הקראמבל:

1. מערבבים את החומרים במעבד מזון לקבלת תערובת חולית. אופים ב-180 מעלות עד הזהבה.

2. מועכים את בשר תפוחי האדמה לפירה חלק ומוסיפים קמח, חלמון ותבלינים. לשים עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק (אם יש צורך מוסיפים קצת קמח).

3. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים. מקמחים היטב משטח עבודה, ומגלגלים כל כדור לנקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. חותכים כל נקניק לחתיכות שוות בגודלן.

4. מביאים לרתיחה חזקה מים עם כף מלח ומכניסים את הניוקי בקבוצות של 10-15 יחידות בכל פעם. מבשלים 2-3 דקות, עד שהם צפים, ומוציאים ישירות לרוטב.

5. מגישים את הניוקי עם מעט מהרוטב, קראמבל מפוזר ומעט קרם פרש.

ניוקי צ'ילי - ליאור אוחיון  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

חזה עוף בסו-ויד ברוטב הדרים עם תרד מאודה | אלברט איפראימוב

המרכיבים:

2 חזות עוף, חצויים

חצי כפית מלח

פלפל ‏צ'ילי גרוס

2 שיני שום, כתושות

3 ‏תפוזים, סחוטים

3 ‏קלמנטינות, סחוטות

‏5 גרם מרווה, רוזמרין וטרגון

עור של עוף

מעט שמן זית

לתרד:

200 גרם ‏תרד

2 שיני שום קצוצות

‏שמן זית

לרוטב:

50 גרם ‏דבש

2 שיני שום כתושות

שמן זית

פלפל צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. מייבשים את חזה העוף במגבות נייר. מכוונים את מכשיר הסו-ויד ל-60 מעלות ומחממים את אמבט המים. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל ומורחים אותו בשום.

2. מכניסים את העוף לשקית הוואקום ומוסיפים מיץ של תפוזים וקלמנטינות, מרווה, רוזמרין וטרגון. אוטמים בוואקום (אם אין מכונת ואקום אפשר להכניס את חזה העוף לשקית זיפלוק, לסגור אותה כך שיישארו שני ס"מ פתוחים ולהשקיע אותה לאט לאט בסיר מים, בזהירות שלא ייכנסו מים לשקית. לחץ המים יוציא את האוויר מהשקית. אחרי שמשקיעים את השקית כמעט עד לפתח סוגרים את הזיפ).

3. מכניסים את חזה העוף לאמבט הסו-ויד לבישול של 40-60 דקות.

4. מוציאים את חזה העוף משקית הוואקום ושופכים את הנוזלים ‏‏לקערה. צורבים את חזה העוף על מחבת משני הצדדים, מוסיפים את הנוזלים, מכסים ומבשלים 4 דקות.

5. משטחים את ה‏עור של העוף ‏במחבת חמה עם מעט שמן זית. מכסים בנייר אפייה ולוחצים במשהו כבד, כדי שהעור לא יתכווץ בטיגון. מוציאים, מצננים וחותכים לריבועים קטנים.

6. מפוררים את העור מעל המנה.

התרד:

מאדים את התרד במחבת עם שום קצוץ ומעט מהרוטב של העוף.

הרוטב:

מערבבים בקערה דבש, שום, שמן זית ופלפל צ'ילי גרוס. מוסיפים מרוטב ההדרים של העוף.

אופן ההרכבה:

1. מניחים מעט מהרוטב על הצלחת, מעליו חתיכה של חזה עוף.

2.מעל מניחים את התרד, עוד מעט מהרוטב וחתיכות של העור הקריספי.

חזה עוף בסו-ויד - אלברט איפראימוב (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12