ג'יזל שרה ללוש | מקלובה
המרכיבים:
לבצק:
2 כפות יוגורט סויה
2 ביצים
כף חומץ תפוחים
2 כפות שמן
שתיים וחצי כוסות קמח
חצי כוס מים
לעוף:
חצי עוף לא מפורק
בצל
גזר
2 עלי דפנה
למלית:
שמן זית
100 גרם צנוברים
100 גרם שקדים לבנים
כוס וחצי אורז בסמטי
צימוקים טורקיים שטופים
פפריקה מתוקה בשמן
פלפל שחור
בהרט
כמון
מלח
אופן ההכנה:
- בצק: מערבבים את המרכיבים הרטובים בקערת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת המלח. מערבבים עד שנוצר בצק רך וחלק.
- שוטפים את העוף ומכניסים לסיר לחץ עם הבצל, הגזר ועלי הדפנה. ממליחים מעט ומבשלים בערך חצי שעה. שומרים את הציר, ואת העוף מצננים ומפרקים.
- מלית: בסיר רחב שמים מעט שמן זית, צנוברים ושקדים וקולים עד השחמה. מוסיפים את האורז, הצימוקים והתבלינים ו-3 כוסות מציר העוף שבישלנו קודם. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עם המכסה עד שהאורז מוכן.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים. משמנים את תבנית המקלובה, מפזרים שקדים בתחתית ומרפדים את התבנית בבצק. מסדרים בשכבות את האורז והעוף, וכשהתבנית מלאה מכסים במחצית הבצק שנותרה. אופים בתנור ב-185 מעלות חצי שעה. הופכים את התבנית ומגישים.
ג'יזל שרה ללוש | בשר ראש פיקנטי מכוסה בבצק לחם
המרכיבים:
לבצק:
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
3 כפות שמן
3 כוסות מים
חצי ק"ג קמח
כפית מלח
לתבשיל:
בשר ראש 400 גרם
שמן זית
300 גרם עגבניות שרי
200 גרם שאלוט חתוכים לחצאים
שיניים קלופות מראש שום
פלפל חריף חצוי
כפית סוכר
תימין
פפריקה מתוקה
כמון
מלח, פלפל שחור
להברשה:
קצח
ביצה
שמן זית
אופן ההכנה:
- בצק: בקערה מערבבים שמרים, סוכר, מים ושמן זית. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים לבצק רך וחלק. מכסים במגבת ומתפיחים 25 דקות.
- מבשלים את הבשר בסיר לחץ למשך שעה, ושומרים כוס מהציר. מצננים מעט וחותכים לקוביות קטנות. בסיר עם שמן זית מטגנים מעט את העגבניות, השאלוט, השום והפלפל החריף. מוסיפים תבלינים ואת ציר הבשר. מכסים ומבשלים עד להתרככות העגבניות. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בבישול עוד 20 דקות.
- מעבירים את התבשיל לתבנית שמתאימה לתנור. פותחים את הבצק ומכסים את התבנית. מברישים עם ביצה ושמן זית ומפזרים קצח. אופים חצי שעה על 185 מעלות, מוציאים ומגישים.