הלל גרדי – ריבת פלפלים חריפים
לריבת פלפלים:
פלפלים חריפים צבעונים
מקל קינמון
כוכב אניס
4 מקלות ציפורן
4 תרמילי הל
קורט פלפל שחור
2 כפות חמאה
שליש כוס רכז רימונים
3 שוטים של ליקר תפוזים
למטבל יוגורט:
כוס יוגורט כבשים
חצי כוס יוגורט עיזים
לקראמבל שיבולת שועל:
חופן שקדים קלופים
חצי כוס שיבולת שועל
3/4 כוס סוכר דמררה
כפית צילי גרוס
כוס קמח מנופה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
להגשה:
צרור נענע
פלפל חריף פרוס דק
אופן ההכנה:
- מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לעיגולים בינוניים.
- במחבת על אש בינונית קולים את כל התבלינים למשך דקה-שתיים. מוסיפים חמאה ואת הפלפלים ומערבבים, ואחר כך את רכז הרימונים וליקר התפוזים. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה וסוגרים עם מכסה.
- בקערה מערבבים את היוגורטים ומעבירים למקרר עד להגשה.
- קולים את השקדים במחבת עד להזהבה.
- במעבד מזון מעבדים בפולסים שיבולת שועל, קמח, חמאה, סוכר וצ'ילי עד לאחידות. משטחים בתבנית אפייה ואופים על 160 מעלות עד להשחמה. מצננים מעט ושוברים בידיים לחתיכות בגודל הרצוי.
- מוודאים שריבת הפלפלים לא נשרפת, ואם חסרים נוזלים אפשר להוסיף קוונטרו. אחרי 40-50 דקות בישול מסננים את ריבת הפלפלים.
- צלחות: מניחים את היוגורט במרכז הצלחת ועל חצי מפזרים את ריבת הפלפלים, מעליה קראמבל ומעליו שקדים קלויים. מקשטים בעלי נענע ופרוסות פלפל חריף טרי.
מיכל מוטיל - ריבת חצילים לקרם קוקוס
לריבה:
חציל מנומר חתוך ל-4
500 מ"ל מים
1 לימון
1 כוכב אניס
1 הל
1 ציפורן
מקל קינמון
כוס סוכר
פחית קרם קוקוס
חופן פיסטוקים קלופים
חופן קשיו
קורט קינמון להגשה
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר וסוחטים פנימה מיץ מלימון אחד. חולטים את החציל כדי שיצאו ממנו הטעמים המרירים.
- קולים את כל התבלינים במחבת על אש גבוהה. מוסיפים סוכר ומקרמלים, ואחר רך מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים עד לבעבוע.
- מעבירים את החציל אל המחבת עם הריבה, עם פני החציל כלפי מטה וקליפת החציל כלפי מעלה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים 30-40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
- טוחנים בבלנדר את הפיסטוקים והקשיו לפירורים קטנים.
- מפרידים מקרם הקוקוס את החלק הסמיך ומעבירים לקירור.
- כשהריבה מוכנה מוציאים 2-3 כפות לצלוחית ומניחים לקירור כ-2 דקות. מוסיפים לקערה עם הקרם קוקוס, מקציפים במטרפה ומכניסים למקרר להתמצקות.
- מניחים על נייר פרגמנט שתי חתיכות חציל ומכניסים לתנור במצב גריל על 250 מעלות למשך 5-7 דקות. מוציאים, חותכים באמצע כל חתיכה וממלאים בפיסטוקים ובקשיו. מעל מניחים את הריבה, סוגרים בנייר כסף כל חתיכה ומחזירים לתנור ל-3-4 דקות. מוציאים ומניחים בצלחת לקירור עד 10 דקות.
- צלחות: בצלחת הגשה מניחים בשני הצדדים את הקרם, באמצע את חתיכות החצילים ואת הריבה. מעל הכל מפזרים קורט קינמון ומגישים.