טריו דגים - המנה של דודי אמסלם (צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP)
טריו דגים - המנה של דודי אמסלם|צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP

טונה אדומה ברוטב חריף

המתכון של דודי אמסלם

המרכיבים:
נתח טונה אדומה

לרוטב:
שיני שום קלופות מראש שלם
פלפל אדום קצוץ
חבילת כוסברה, קצוצה
3-4 פלפלים ירוקים חריפים
פלפל יבש מתוק
שמן בכמות נדיבה מאוד (בְּזָאף אֶל זַיִת)
פפריקה מתוקה בנדיבות
כפית כורכום
מלח
פפריקה חריפה לפי הטעם
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

1. משרים את הדג כ-30 דקות במים עם חומץ ולימון.

2. מבשלים את מרכיבי הרוטב כ-20 דקות, עד שהשום והפלפלים מתרככים.

3. מניחים את חתיכות הטונה על הרוטב ודואגים להרטיב את החלק העליון ברוטב באמצעות כף.

4. מבשלים כ-5 דקות במכסה סגור ואז עוד 3-4 דקות ללא מכסה.

ראמן טבעוני - המנה של אלכס חזנוב (צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP)
ראמן טבעוני - המנה של אלכס חזנוב|צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP

ראמן טבעוני

המתכון של אלכס חזנוב

המרכיבים:

לנודלס:
כוס קמח רב שימושי
חצי כוס מים
כפית אבקת אפייה
כפית מלח שולחן 

לציר דאשי:
2 אצות קובו
2 פטריות שיטאקי מיובשות

למרק:
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
5 שיני שום יבש
2-4 בצלים ירוקים
3 כפות שומשום קלוי
1 פלפל צ'ילי
3 כפות שמן שומשום
2 כפות מיסו כהה
כף מירין
כף חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
2 כוסות ציר דאשי
2 כוסות חלב סויה ללא סוכר

לטופינגס:

נבטיים:
נבטים סיניים
2 כפות שמן שומשום
כף סויה תאמרי
כף חומץ אורז
תערובת תבלינים יפנית (לא חובה)

פטריות מלך היער:
3 פטריות מלך היער
שמן שומשום
4  כפות סויה תאמרי
2  כפות סירופ מייפל/סילאן

1 גזר
2-4 גבעולי בצל ירוק
אצת נורי
3 עגבניות שרי צלויות בשמן זית
תירס מתוק
שומשום קלוי

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה. לשים את הבצק במשך כמה דקות ושמים בצד למנוחה.

2. פותחים את הבצק כמה פעמים ומרדדים במכונת פסטה.

3. חותכים את הבצק לאטריות (ידנית או במכונה).

4. מבשלים כמה דקות במים רותחים ומסננים.

המרק:

1. מכינים את הדאשי: מוזגים ליטר מים קרים לסיר ומוסיפים את האצות והפטריות. מביאים לרתיחה על אש קטנה ומורידים מהאש.

2. מגררים את הג'ינג'ר והשום דק מאוד.

3. קוצצים את הבצל הירוק ופרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק. את הירוק שומרים בצד לטופינג ואת הלבן שומרים לטיגון.

4. כותשים את השומשום עד לקבלת אבקה אחידה ודקה. קוצצים את הפלפל דק.

5. מטגנים בסיר בשמן שומשום את הג'ינג'ר ואז מוסיפים את הבצל הירוק, לאחר מכן את הצ'ילי ולבסוף את השומשום. מוסיפים את המיסו תוך כדי ערבוב, כדי שלא יישרף.

6. מוסיפים את המירין את החומץ וממשיכים לערבב. מוסיפים את הסויה ומנמיכים את האש.

7. מוסיפים 2 כוסות דאשי ו-2 כוסות חלב תוך כדי ערבוב.

הטופינגס:

1. מבשלים את הנבטים 2 דקות במים רותחים. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, מסננים את הנבטים ומוסיפים לקערה. מוסיפים טיפה שומשום קלוי.

2. מטגנים את הפטריות בשמן שומשום. כשהן משחימות והנוזלים מתאדים מוסיפים את הסויה והמייפל. מערבבים ומורידים מהאש.

3. מקלפים את הגזר ופורסים במנדולינה לעיגולים דקיקים.

הרכבה:

1. שמים את הנודלס בקערה ומוזגים את המרק.

2. מוסיפים את הטופינגס ומגישים.

קוסקוס טבחה עם קציצות עוף מטוגנות - המנה של עינב ב (צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP)
קוסקוס טבחה עם קציצות עוף מטוגנות - המנה של עינב בובליל|צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף VIP

קוסקוס טבחה עם קציצות עוף מטוגנות

המתכון של עינב בובליל 

המרכיבים:

לקוסקוס:
קילו סולת
כוס שמן
מלח
מים לפי הצורך

לטבחה בלחדרי:
4 שוקיים, בלי עור
כוס וחצי חומוס שהושרה לפחות לילה
בצל
3 שיני שום
2 גבעולי סלרי (כולל העלים)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
כף מחוקה פפריקה
כף רסק עגבניות
תפוח אדמה, קלוף וחתוך לרבעים
כף אבזר (ראס אל חנות)
מלח

לקציצות:
חצי קילו עוף טחון
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
4 שיני שום, כתושות
בצל לבן, קצוץ
2 כפות פירורי לחם
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כף פפריקה חריפה
רבע כף כורכום
אבזר (ראס אל חנות)
לטיגון: קמח, ביצה ושמן

אופן ההכנה:

הקוסקוס:

1. שופכים חצי כוס שמן על הסולת ומטמיעים אותו בפנים עד שהסולת מרגישה כמו חול רך.

2. מוסיפים קצת מים וממשיכים לערבב עד שכל הסולת סופגת את המים. צריכים להגיע למצב שהסולת רטובה ונפוחה – אם זה לא קורה מוסיפים טיפה מים.

3. מעבירים את הסולת במסננת כדי לוודא שהקוסקוס ייצא בלי גושים ומרדדים אותו על הרשת. את הגושים שנשארו אפשר להשליך לפח.

4. מרתיחים בסיר קוסקוס. כשהם רותחים מוסיפים את הקוסקוס.

5. מכסים ומאדים שעה בדיוק.

6. מוסיפים על כל קילו קוסקוס לפחות 2 וחצי כוסות מים ו-2 ורבע כפות מלח.

7. דוחסים את הקוסקוס לצד אחד שיספוג את המים, ומוסיפים עוד מים. נותנים לו לנוח בין חצי שעה ל-40 דקות.

8. מוסיפים קצת שמן ומוסיפים את הקוסקוס שוב לסיר הרותח ל-40 דקות נוספות.

9. מוסיפים 2 כוסות מים מהברז איך שהקוסקוס יוצא מהסיר, ואז מוסיפים עוד כוס ורבע.

הטבחה:

1. קוצצים את הבצל, השום וכל הירק ומטגנים קלות. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.

2. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם.

3. מקלפים את החומוס ומוסיפים לסיר. מוסיפים את תפוח האדמה ואבזר מחלט (ראס אל חנות) ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את העוף, מכסים במים רותחים ומבשלים עד שהחומוס מתרכך. ממליחים.

הקציצות:

1. מערבבים את כל המרכיבים, לשים אותם היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2. יוצרים מתערובת קציצות ומשטחים אותן מעט.

3. טובלים את הקציצות בקמח ומיד לאחר מכן בביצה, ומטגנים בשמן (לא חייב להיות עמוק).

 

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.