אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, mako אוכל

שילוב מגן עדן: אבי ביטון מכין סנדוויץ' טוניסאי

טונה, ביצה, תפוחי אדמה ולימון כבוש: שף אבי ביטון מכין את הסנדוויץ' הכי טוניסאי שיש, כולל לחמניות ביתיות מטוגנות אוריריות שמזכירות סופגניות. לא תרצו להפסיק לאכול, באחריות

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 25/04/17 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 181 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כוס מים (ייתכן שתצטרכו להוסיף)

חצי כף מלח

שמן לטיגון

למלית:

2 קופסאות טונה

לימון כבוש מרוסק

2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות

3 ביצים קשות

מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

אריסה או סחוג לפי הטעם

מעט זיתים שחורים קצוצים

מעט בצל ירוק קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים יחד את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. 

2 מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים מהם כדורים. מהכדורים יוצרים לחמניות מוארכות, שצורתן מזכירה "סירות".  מניחים ללחמניות לתפוח פעם נוספת. לאחר שהן תפוחות חורצים שלושה פסים לכל "סירה" ומתפיחים שוב כרבע שעה. 

3 מחממים את השמן על להבה גבוהה. כשהשמן חם מאד מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הלחמניות עד שמתקבל גוון זהוב. מוציאים את הלחמניות המטוגנות ומניחים על צלחת עם נייר סופג. 

4 מכינים א המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים. מתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם. 

5 ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.