שילוב מגן עדן: אבי ביטון מכין סנדוויץ' טוניסאי
טונה, ביצה, תפוחי אדמה ולימון כבוש: שף אבי ביטון מכין את הסנדוויץ' הכי טוניסאי שיש, כולל לחמניות ביתיות מטוגנות אוריריות שמזכירות סופגניות. לא תרצו להפסיק לאכול, באחריות
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כוס מים (ייתכן שתצטרכו להוסיף)
חצי כף מלח
שמן לטיגון
למלית:
2 קופסאות טונה
לימון כבוש מרוסק
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
אריסה או סחוג לפי הטעם
מעט זיתים שחורים קצוצים
מעט בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים יחד את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
2 מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים מהם כדורים. מהכדורים יוצרים לחמניות מוארכות, שצורתן מזכירה "סירות". מניחים ללחמניות לתפוח פעם נוספת. לאחר שהן תפוחות חורצים שלושה פסים לכל "סירה" ומתפיחים שוב כרבע שעה.
3 מחממים את השמן על להבה גבוהה. כשהשמן חם מאד מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הלחמניות עד שמתקבל גוון זהוב. מוציאים את הלחמניות המטוגנות ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
4 מכינים א המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים. מתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם.
5 ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.