צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
בורקס סביח מהאגדות
תפוח אדמה, ביצה קשה וחציל אין, תרד וגבינות אאוט. כי הגיע הזמן להשתדרג ולמלא את הבורקס בתערובת חתרנית, מהפכנית ויחד עם זאת - קסומה ומשביעה
אבי ביטון | המרכיב העיקרי
| פורסם 20/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
עלי פילו, כמספר המאפים שרוצים להכין
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה, מבושלים ומקולפים
2 כפות חציל קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול)
צרור בצל ירוק, קצוץ
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
להגשה
2 גבעולי בצל ירוק
2 עגבניות, חתוכות לרבעים
2 כפות שמנת חמוצה
פלפל ירוק חריף, פרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, קוצצים את הביצים, מוסיפים חציל קלוי ובצל ירוק, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.
2 מקפלים כל עלה פילו לריבוע, מניחים כף מלית במרכזו ומקפלים כך שהמלית תהיה עטופה בבצק.
3 מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את המאפים ומטפטפים מעל מעט שמן זית. אופים בחום של 250 מעלות עד שהמאפים זהובים, כרבע שעה.
4 מגישים עם עגבניות, פלפל חריף, שמנת ובצל ירוק.