אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

בורקס סביח מהאגדות

תפוח אדמה, ביצה קשה וחציל אין, תרד וגבינות אאוט. כי הגיע הזמן להשתדרג ולמלא את הבורקס בתערובת חתרנית, מהפכנית ויחד עם זאת - קסומה ומשביעה

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 20/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עלי פילו, כמספר המאפים שרוצים להכין

3 ביצים קשות

2 תפוחי אדמה, מבושלים ומקולפים

2 כפות חציל קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול)

צרור בצל ירוק, קצוץ

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

להגשה

2 גבעולי בצל ירוק

2 עגבניות, חתוכות לרבעים

2 כפות שמנת חמוצה

פלפל ירוק חריף, פרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, קוצצים את הביצים, מוסיפים חציל קלוי ובצל ירוק, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.

2 מקפלים כל עלה פילו לריבוע, מניחים כף מלית במרכזו ומקפלים כך שהמלית תהיה עטופה בבצק.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את המאפים ומטפטפים מעל מעט שמן זית. אופים בחום של 250 מעלות עד שהמאפים זהובים, כרבע שעה.

4 מגישים עם עגבניות, פלפל חריף, שמנת ובצל ירוק.