אוכל

פילה בס בחמאה על סלט חצילים מרוקאי

מתערבים שבסוף הארוחה תרצו ללקק את הצלחת: פילטים של בס מטוגנים קלות בחמאה, מתובלים בשום ובעשבי תיבול ריחניים, מונחים על סלט חצילים בסגנון מרוקאי

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

700 גרם דג בס, חתוך לנתחים 

ענף תימין

2 כפות חמאה

ענף רוזמרין

2 שיני שום קצוצות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 פרוסות לימון, פרוסות דק, כולל הקליפה

לסלט החצילים

3 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (בגודל של כ-2 ס"מ), מטוגנים בשמן עמוק עד הזהבה

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

רבע כפית כרכום

5 שיני שום, קצוצות

צרור כוסברה, קצוץ דק

מיץ מחצי לימון

קורט סוכר

מלח

אופן ההכנה:

 1 מחממים את החמאה במחבת בינונית, מוסיפים את עשבי תיבול, השום הקצוץ ונתחי הדג. צורבים את הדג במשך כ-3 דקות, כשהעור כלפי מטה. בעזרת כף, יוצקים ממעט מן הנוזלים והחמאה שבמחבת על פני חלקו העליו של הדג. לאחר כ-3 דקות הופכים את נתח הדג ומניחים לו להיצלות כדקה אחת. 

2 מערבבים את חומרי הסלט בקערה. לאחר שהחצילים ספגו את הטעמים, מעבירים לצלחת הגשה.

3 מניחים את נתחי הדג הצלוייים על הסלט. 

 

**ספרו לנו מה מתכון החמאה הכי טוב שלכם ותוכלו לזכות בסדנת בישול זוגית**