צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
חזה עוף בוויניגרט אסייתי
תראו איזה יופי: מתכון מהיר וקל שאפשר להכין מראש, עם חזה עוף בטעמים אסייתיים של סויה, מירין, ג'ינג'ר ושמן שומשום, שמגישים על מצע של נודלס
אבי ביטון | המרכיב העיקרי
| פורסם 06/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
פרפר חזה עוף, נקי משומן
למשרה
חצי כוס רוטב סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
1 כף שמן שומשום
2 כפות מירין
מעט מלח
מעט כורכום
2 כפות סילאן
מעט שמן קנולה
להגשה
קערת נודלס, מבושלים
בצל ירוק, קצוץ
מעט פלפל אדום, חריף, קצוץ
מעט עלי כוסברה
אופן ההכנה:
1 מערבלים את חומרי המשרה בבלנדר מוט.
2 משרים את חזה העוף בחלק מכמות המרינדה לילה שלם.
3 פורשים נייר אפייה על תבנית, משמנים במעט בשמן קנולה, מניחים את חזה העוף ויוצקים מעליו מעט מנוזלי המשרה (שהעוף לא שרה בהם). אופים בחום של 250 מעלות במשך 12 דקות.
3 בתום האפייה יוצקים כמה כפות נוספות של משרה על העוף, מצננים כמה דקות ופורסים לפרוסות דקות.
4 להגשה: יוצקים את שארית נוזלי המשרה על נודלס, מוסיפים בצל ירוק ופלפל אדום ומניחים כמה פרוסות של חזה עוף צלוי מעל. מקשטים בעלי כוסברה.