אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

סינייה חזה עוף עם חציל וטחינה

השף אבי ביטון לא יכול בלי חציל שרוף מלמטה, טחינה עסיסית מעל, צנוברים, זעתר ושמן זית. גם כשהוא מכין חזה עוף. קבלו מתכון בטעם הכי ישראלי שיש

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 06/06/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרפר חזה עוף, חתוך לרצועות דקות

מעט שמן זית

חצי בצל סגול, פרוס דק

מעט מלח

מעט פלפל אדום חריף, קצוץ

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

להגשה:

חציל קלוי

3-4 כפות טחינה

1 כף תערובת זעתר

חופן צנוברים

חופן עלי פטרוזיליה

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל. ממליחים מעט את הבצל תוך כדי טיגון כדי שיפריש נוזלים ויתקרמל. מוספים פלפל אדום וממשיכים לטגן מעט.

2 משמנים מעט את רצועות העוף. מסיטים את הבצל והפלפל לשולי המחבת ומטגנים את רצועות העוף במרכזה, עד שהן משחימות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים עלי פטרוזיליה ומערבבים את רצועות העוף עם הבצל והפלפל.

3 מניחים חציל קלוי על צלחת הגשה כשהקליפה השרופה כלפי מטה, ומסדרים עליו את תערובת רצועות העוף החמות.

4 יוצקים מעל טחינה, זורים תערובת זעתר, צנוברים ועלי פטרוזיליה. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים