צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
פילאף אורז עם עוף וירקות שורש
אנחנו אוהבים עוף ואוהבים אורז, והכי אוהבים כששני המרכיבים מתבשלים יחד. שף אבי ביטון מוסיף להם ירקות שורש ושולח אותם לבלות בתנור. התוצאה: ארוחה בתבנית אחת. תוסיפו סלט וטחינה ויש לכם ארוחה מושלמת
אבי ביטון | המרכיב העיקרי
| פורסם 18/04/17
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
10 שוקי עוף
2 וחצי ליטרים מים
2 עלי דפנה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
מעט פלפל גרוס
לאורז
רבע כוס שמן זית
750 גרם (כשלושת רבעי שקית) אורז בסמטי
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים, קצוצים דק
1 כרישה, חתוכה גס
10 שיני שום, פרוסות
1 צרור כוסברה, קצוץ
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מכניסים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-8-7 דקות.
2 מסננים את הציר (מי בישול העוף) לקערה נפרדת ושומרים בצד.
3 מכינים את הירקות והאורז: יוצקים את שמן הזית לתבנית צלייה חסינת חום. מטגנים את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים את האורז, שוקי העוף המבושלות ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.
4 מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע.
5 מגישים את הפילאף בטמפרטורת החדר, בתוספת סלט ירקות טרי וטחינה.