אוכל
צילום׃ Ildi Papp, Shutterstock

ריזוטו אורז וסלק

כשמתחשק לנשנש מנה משביעה, חלבית וקרמית. קצת מרסקים (את הסלק) הרבה בוחשים (את האורז), מוסיפים שמנת וגבינה והפלא מוכן. מסוג המנות שנעלמות דקה אחרי שגומרים להכין, והיא בהחלט שווה את ההשקעה

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 18/04/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם)

1 ליטר ציר ירקות

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

250 גרם אורז לריזוטו 

1 מכל שמנת מתוקה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

20 גרם חמאה 

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 קולפים את הסלקים, מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את הסלקים עד שהם רכים מאוד.

2 מוציאים את הסלקים ממי הבישול, מצננים מעט וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון עם 2 כפות מנוזלי הבישול למחית חלקה. מניחים בצד.

3 מרתיחים את ציר הירקות בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה כך שהרתיחה תישמר. 

4 מחממים את שמן זית בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את האורז ובוחשים דקה.

5 מוסיפים כוס מציר הירקות, ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהציר נספג כולו באורז. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מהציר הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שהוא נספג באורז. ממשיכים להוסיף מהציר הרותח עד שמתקבל אורז רך, בעל מרקם של שמנת.

6 מוסיפים לאורז את מחית הסלק וממשיכים לבחוש עד שריזוטו מתחיל לבעבע. 

7 מוסיפים את השמנת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. זורים את הגבינה המגוררת ומגישים.