צילום׃ טופ ליין תקשורת, mako אוכל
אפשר גם עם טונה: שף אבי ביטון בגיוון שונה ומרענן למפרום
כאלה עוד לא ניסיתם: תפוחי אדמה ממולאים בטונה משומרת, כזו שיש בכל מטבח ישראלי, מטוגנים ומבושלים ברוטב עגבניות. כי אפשר גם בלי בשר
אבי ביטון | המרכיב העיקרי
| פורסם 25/04/17
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 קופסאות טונה, ללא השמן או המים
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה, קצוץ
צרור סלרי, קצוץ
מעט מלח
מעט פלפל
3 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים
2 ביצים, טרופות
מעט קמח
שמן לטיגון
לרוטב
פחית עגבניות משומרות, קלופות וקצוצות
אופן ההכנה:
1 מכינים את המילוי: מערבבים את הטונה, הביצים, פירורי הלחם, הכוסברה, הסלרי והתבלינים.
2 מכינים את תפוחי האדמה: חוצים כ פרוסה לרוחב, במרכז, אך משאירים קצה אחד מחובר, כך שנוצר מעין כיס, שממלאים בתערובת המילוי.
3 ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה במלית. טובלים בביצים ולאחר מכן בקמח. וממלאים את המפרומים, טובלים בקמח וביצה. מטגנים בשמן.
4 יוצקים את העגבניות לסיר שטוח, מעבירים את המפרום לסיר ומבשלים 30 דקות.