פרחי כרובית ממולאים בבשר
מכירים מפרום? ניסיתם פעם להכין אותו עם כרובית? אז אבי ביטון ניסה, ותנו לנו לומר לכם - נראה שהצליח לו בטירוף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כרוביות בינוניות מפורקות לפרחים בינוניים
למילוי:
חצי קילו בשר טחון (צלעות)
3 כפות פירורי לחם
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כף שום כתוש
שלושת רבעי כפית קינמון
2 ביצים
1 בצל
שלושת רבעי כפית מלח
לבלילה:
2 כפות רסק עגבניות
3 ביצים
רבע כוס מים
כוס קמח
1 ורבע כוס שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
4 גבעולי סלרי ללא עלים חתוכים לפרוסות
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי כפית פלפל שחור
שלושת רבעי כפית מלח
800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
1 כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1.מכינים את הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ-2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, הסלרי והקישואים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות וחצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים על אש קטנה.
3.מכינים את תערובת הבשר: מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.
4 ממלאים את הכרובית: 'מלבישים' את מילוי הבשר על רגלי פרחי הכרוביות, כך שמתקבלים מעין כדורים בשני צבעים.
5 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים ו- 3 ביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד. שופכים לצלחת עמוקה נוספת כוס קמח.
6 מסדרים על השיש מימין לשמאל: פרחי כרובית ממולאים, צלחת עמוקה עם קמח, קערה עם רסק העגבניות המים והביצים.
7 במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את פרחי הכרובית, מכניסים את פרחי הכרובית המקומחים לקערה עם הביצה ורסק העגבניות, מצפים מכל הכיוונים ומעבירים למחבת.
8 מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שפרחי הכרובית זהובים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. בסיום הטיגון מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם הרוטב בזה אחר זה, מרטיבים את חלקם העליון עם הרוטב ומבשלים 35 דקות.