אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

קרם ריקוטה ודובדבנים עם טוויל פילו

השף אבי ביטון מציע מתכון לקינוח קליל, מהיר ופשוט שאורחים מתים עליו, מריקוטה, שמנת מתוקה, דובדבנים משומרים וטוויל פטנט שמכינים מבצק פילו מרוח בחמאה

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 20/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דפי פילו

2 כפות ממרח חמאה

חופן סוכר חום

לתערובת הגבינה

350 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות סוכר

מכל שמנת מתוקה

כפית מחוקה קינמון

כמה טיפות של מי ורדים

חצי צנצנת דובדבנים משומרים, ללא הנוזלים

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה במחבת חמה.

2 מברישים עלה פילו בחמאה המומסת ומפזרים סוכר. מקפלים את הפילו. מורחים שכבה נוספת של חמאה ומפזרים מעט סוכר. מכינים את הדף השני באותו אופן.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את דפי הפילו בתבנית ואופים בחום של 220 מעלות כ-7 דקות, עד שהם משחימים.

4 מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים במיקסר גבינה וסוכר כדקה במהירות גבוהה. מוסיפים שמנת מתוקה, קינמון ומי ורדים ומקציפים 2-3 דקות.

5 מניחים כף דובדבנים בכוס שקופה או בקערה. מוסיפים מעל 2 כפות קרם גבינה. ממשיכים כך עם שאר המנות.

6 מוציאים את דפי הפילו האפויים ומצננים. לאחר שהתקררו, שוברים פיסות פילו בגדלים שונים, ומעטרים את כוסות הקינוח המוכן.