אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

בורקס פילו במחבת עם טוויסט חלמונים

המילוי - קלאסי: תרד, פטה כבשים משובחת. אבל אז מגיע הטוויסט: מטגנים את הבורקס בשמן זית, הופכים, מניחים חלמון ביצה על הצד המטוגן ומכסים. רעיון מדליק של השף אבי ביטון

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 20/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-6 עלי פילו (כמספר הבורקס)

400 גרם עלי תרד, חלוטים כדקה במים רותחים

250 גרם גבינת פטה כבשים, מפוררת

מעט מלח

פלפל שחור

שמן זית, לטיגון

4-6 חלמונים טריים (כמספר הבורקס)

להגשה

כוס טחינה מוכנה

כוס עגבניות טריות, מרוסקות

מעט שמן זית

מעט מלח

חצי פלפל חריף, פרוס לפרוסות דקות 

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: קוצצים את התרד ומערבבים עם הגבינה. מתבלים במלח ובפלפל.

2 לוקחים עלה פילו, מקפלים לשניים ומניחים במרכז כף מהמילוי. מקפלים את שאר הבצק מעל המלית. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

3 מחממים שמן זית במחבת, וצורבים את מעטפות הפילו להזהבה. הופכים, מניחים על הצד הזהוב של כל בורקס חלמון, ומכסים את המחבת. מטגנים את צידו השני של הבורקס במחבת מכוסה עוד דקה-שתיים.

4 יוצקים טחינה ועגבניות מרוסקות על צלחת הגשה, מטפטפים מעט שמן זית, ממליחים ומפזרים פלפל חריף. מניחים את הבורקס המטוגנים במרכז הצלחת ומגישים.