פתיתים, או באנגלית יזראלי קוסקוס (נסו לומר את זה עם המבטא המתבקש), לנצח יישארו בשבילנו ארוחת הילדים הכי בסיסית שיש. כמה כיף שבשביל השף אבי ביטון הם חומר גלם נפלא ובסיס למתכונים קלאסיים בגרסאות לא קלאסיות בכלל: ריזוטו, קובה סינייה והפתעת העונה - מעורב ירושלמי
המצרכים: לבצק: 300 גרם פתיתים, מבושלים במים עם מלח לפי הוראות היצרן 3 כפות סולת 1 כף קמח 2 כפות רסק עגבניות מעט מלח רבע כוס שמן קנולה 150 גרם בשר טחון
למילוי: כ-4 כפות שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ דק 2 שיני שום, קצוצות מלח פלפל שחור גרוס מעט פפריקה אדומה 750 גרם בשר טחון חצי כוס צנוברים קלויים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה. כדאי ללוש את הבצק בידיים. משמנים תבנית אפייה עמוקה ומשטחים בה מחצית מכמות הבצק.
2. מכינים את המילוי: מטגנים בצל ושום בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומוסיפים בשר טחון. מערבבים את התערובת במחבת תוך כדי טיגון-בישול הבשר. לקראת סוף הבישול מוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.
3. מפזרים את תערובת הבשר על הבצק, מניחים שכבת בצק נוספת וזולפים מעט שמן זית מעל. אופים את הסינייה בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
4. מקררים את הסינייה לטמפרטורת החדר וחותכים. מגישים עם סלט ירקות טרי.
המצרכים: 20 גרם חמאה 3 שיני שום, פרוסות 2 בצלים, קצוצים מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס כוס וחצי פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן כוס שמנת מתוקה צרור בצל ירוק, קצוץ 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
אופן ההכנה:
1. מטגנים בחמאה שום ובצל על להבה גבוהה, ומתבלים במלח ובפלפל.
2. כשהבצל מתחיל להשחים מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פתיתים ושמנת מתוקה ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהשמנת נספגת בפתיתים.