פילה לוקוס בחמאה על סלט חצילים מרוקאי 

 המצרכים:

700 גרם פילה לוקוס, מפולט ונקי, חתוך לקוביות 

ענף תימין 

2 כפות חמאה

ענף רוזמרין

2 שיני שום קצוצות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קליפה מגוררת מלימון אחד 

 

לסלט חצילים:

3 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (בגודל של כ-2 ס"מ), מטוגנים בשמן עמוק עד הזהבה 

כף פפריקה מתוקה 

חצי כפית כמון

רבע כפית כרכום

5 שיני שום קצוצות

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מיץ מחצי לימון

קורט סוכר 

מלח

 

 אופן ההכנה:

 1. מחממים את החמאה במחבת בינונית, מוסיפים את עשבי תיבול, השום הקצוץ וקוביות הדג. צורבים את הדג במשך כ-3 דקות.

2. מערבבים את חומרי הסלט בקערה. לאחר שהחצילים ספגו את הטעמים, מעבירים לצלחת הגשה.

3. מניחים את קוביות הדג הצלויות על הסלט. 

ניוקי חצילים קמח מצה אבי ביטון (צילום: mako אוכל)
ניוקי קמח מצה ברוטב חצילים|צילום: mako אוכל

ניוקי מקמח מצה ברוטב חציל

המצרכים:

שלושת רבעי כוס מים

60 גרם חמאה מומסת

 כפית חרדל

חצי כפית מלח

2 כוסות קמח מצה

ביצה

מעט גבינת קשקבל מגוררת

 

לרוטב:

כף חמאה

חציל שלם, קלוי וקלוף

2 שיני שום קצוצות

10 עגבניות שרי חצויות

2 ענפי תימין

חצי פלפל ירוק, חריף, חתוך דק

מלח

 

להגשה:

עלי בזיליקום

גבינת קשקבל מגוררת  

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את המים בסיר קטן ומוסיפים את החמאה, החרדל והמלח. מוסיפים את קמח המצה, מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה.

2. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים גבינת קשקבל לתערובת וממשיכים לערבב. 

3. מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את התערובת לשקית זילוף. מזלפים מן התערובת לתוך המים הרותחים פיסות בצק בגודל של ס"מ וחצי. כדאי להשתמש במספרים על מנת לחתוך מן התערובת אל תוך הסיר. מבשלים כ-3 דקות ומוציאים את הניוקי לצלחת הגשה.  

4. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-2 דקות.

5. מוסיפים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב, ומערבבים בעדינות. זורים עלי בזיליקום ומעט גבינה מגוררת ומכבים את האש.

סופריטו חצילים אבי ביטון (צילום: mako אוכל)
סופריטו של עוף וחצילים|צילום: mako אוכל

סופריטו עוף וחצילים

המצרכים: 

8 כפות שמן קנולה

8 שוקי עוף

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס 

חצי כוס מים

20 פרוסות חציל צלויות על מחבת פסים 

 

 אופן ההכנה:

1. יוצקים את השמן לסיר עמוק ורחב. כשהשמן חם, משחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל. מכבים את האש, מוציאים את השוקיים מן הסיר ומניחים על צלחת.  

2. מוסיפים לסיר מים בזהירות ומערבבים עם משקעי השומן שנותרו בו מצליית השוקיים, כדי שיספגו את טעמי הצלייה.

3. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את פרוסות החציל ומסדרים אותן בין שוקי העוף. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי. 

4. מגישים עם קערת אורז לבן מאודה וסלט ירוק טרי. 

 

** המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי השפים **

 

>> למתחם "מבשלים עם קשת"

>> מתכונים לפסח